Vetandet av att ligga på ett kaloriöverskott eller inte?

Home Forums Allmänt om gymträning Vetandet av att ligga på ett kaloriöverskott eller inte?

 • This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #103557
  #1079254

  Att kunna uppskatta mängden mat och kunna avgöra för dagen att man ligger på ett kaloriöverskott är enligt mig svårt att veta. Jag går under en så kallad ”bulk” där jag försöker ligga på 200-300 kalorier i överskott för att därefter kunna bygga upp mina muskler. Jag vad läst och hört så är det ett MÅSTE att ligga på ett överskott för att kunna få energin till att bygga muskler, detta kan dock diskuteras om det verkligen stämmer eller inte. Jag har suttit ett tag och grubblat över hur man vet exakt när man egentligen ligger på ett överskott eller inte? Det kan trots allt inte vara lätt att veta om man inte väger maten vilket kan vara jobbigt i längden.

  Frågan är då till er, hur gör ni? Hur vet ni under dagen att ni har fått i er tillräckligt med energi/kalorier? Uppskattar ni maten helt enkelt och gissar lite ibland? Saken är ju det att om man bara gissar lite ibland kan det ju ibland ske ett underskott under dagen utan ens vetande vilket kan innebära ingen muskelutveckling Dela gärna med er av era erfarenheter och ge råd och tips! Jag har själv räknat ut mitt energibehov per dag med hjälp av:

  http://www.styrkelabbet.se/berakna-energibehov/

  Här fick jag fram mitt vilket var ungefär 3000 kcal per dag. Menar dom på att det är mitt dagliga behov eller har dom räknat ut automatiskt att det är ett överskott jag ska ligga på för att bygga?

  #1079263

  Det egentliga svaret är går du upp i vikt = överskott, ner i vikt = underskott och om du har +/-0 ligger du i energibalans.

  Jag personligen följer ett kostschema och i början vägde jag min mat men efter några månader har jag börjat höfta lite med vikten då jag kan bedömma med ögonmåttet numera.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.