I motvind (Reumatism och styrkelyft/bodybuilding)

Home Forums Bodybuilding I motvind (Reumatism och styrkelyft/bodybuilding)

 • This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #51211
  #123496

  17 år gammal och har tränat styrketräning som komplement i ett par år, och har det senaste året tävlat i bänkpress och knipit 1 DM guld och ett SM brons i klass -93 kilo ungdom. Och har nu dem senaste månaderna blivit utredd för reumatisk sjukdom, troligtvis bechterew. Och har haft återkommande inflammationer i höftleder osv.. och har märkt att träning med tunga vikter är svårt för kroppen att klara vissa dagar, så en styrkelyft karriär känns tung just nu och har därför bestämt att ta en paus från tävlande ett tag. Och de lär ju inte hjälpa av att lägga sig ner och dö. då faktiskt träning är bra med denna sjukdom. Men tänkte gå över till lite mer bodybuilding träning med lättare vikter och fler reps då jag tror kroppen skulle må mycket bättre av det.

  Har under senaste 6 månader inte tränat mer en 2 gånger i veckan pga dålig motivation av värken, och att ja kunnat gjort dom framsteg jag gjort är rena miraklet!

  Och nu är jag sugen på att göra en satsing på någon av nybörjartävlingarna i bodybuilding i sommar, antingen Ahlströmertrofen eller Tammer pokalen! Så vad tror ni om att omvandla styrkan till massa och ställa upp i någon av tävlingarna?? och tips inför tävlingen?

  bänkpress 130 kg
  Och har även gjort upp mot 200 kg i både mark och böj under bara några månaders träning i det, När kroppen var hel! dock bara lätta vikter i dem övningarna nu.

  Vikt, Ca 92 kg ( dock lite magfläsk, så bränns bort ett par kilo ganska snabbt där)

  Längd, 192 cm

  Bröstmått, ca 103 cm

  Armar, ca 39 cm

  Lår, ca 60 cm ( dock otränade sedan 6 månader)

  Midja, ca 91 cm

  Känns dock lite svårt att se grov ut pga längden!! Men vad tror ni?

  #123497

  Vad jag tror spelar iofs ingen större roll, men självklart ska du testa på att tävla om du
  är sugen på det.

  #123498

  Fortsätt träna! Tycker att du skall vara tydlig för din ”utredande” läkare att du vill träna och tävla och kan inte hon/han klara av dina frågor eller stötta dig så säg att du vill bli remitterad till en specialist som har erfarenhet av din sjukdom (tex reumatolog) och som kan stötta dig och ge råd i din träning! Lycka Till!

  #123499

  Hej Makin.
  Tråkigt att höra men det finns hopp för att du skall kunna tävla.
  Jag vet flera, varav några jag känner har reumatiska sjukdomar. En av dessa har vunnit Luciapokalen.

  Det du skall satsa på är CB grenen, med tanke på din längd och vikt. Men så småning
  om/när du har lagt på dig massa så du ligger på över 100 eller runt 100 på deff, skall du gå in på BB. Innan dess kan det vara svårt för dig.

  Men som sagt, du kommer att kunna tävla.

  Hälsningar
  Peter Singer

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.