Deff med PF – Går upp i vikt!?

Home Forums Deff och fettminskning Deff med PF – Går upp i vikt!?

 • This topic is empty.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • #51311
  #123890

  Hej!

  Mot helgen dingar jag tre veckor på periodisk fasta (ca. 18 timmars fasta). Mitt mål är viktnedgång och jag kör enligt leangains-metoden (inte slaviskt dock) d.v.s. mer fett på vilodagar än under träningsdagar. Ang. kosten har jag i stort sett hållit mig borta från allt som torde kunna klassas som onyttigt. Jag har styrketränat varannan dag (min överkropp släpar jämfört med nederdelen och p.g.a. detta har jag valt att köra helkroppspass varvat med överkroppspass). Utöver styrkan kör jag intervaller 1 gång i veckan (pressar mig hårdare än någonsin. Spydde senast :yes: *stolt*) och har kört cardio (gång och löpning på bandet) efter fyra av styrkepassen. Jag väger all mat och har sett till att jag ligger ca 500 kcal minus (enligt Harris-Benedict-ekvationen).

  Här är min viktkurva (samtliga är morgonvikt, och tiden på dygnet då jag ställt mig på vågen diffar kanske +/-3 timmar):

  6/11 – Kreatin start
  7/11 – 72,3 kg
  13/11 – 71,9 kg
  17/11 – 73,6 kg
  20/11 – 73,1 kg
  23/11 – 74,8 kg

  Hur kommer det sig att jag går upp i vikt? Brukar inte binda på mig mer än 2 kg vatten då jag kör på monohydrater. Bör jag skära ner på kalorierna eller fortsätta på samma spår? Glömde ta mina mått vid starten men tänkte börja med det nu.

  I övrigt har PF fungerat förvånansvärt bra i samband med både jobb och den sociala biten, och det är något jag gärna vill fortsätta med. Har blivit mer ”ådrig” och det känns som om jag tappat i BF, men är inte helt säker.

  Tips på hur jag ska fortskrida med deffen? Enormt tacksam för svar!

  P.S. den 7/11 körde jag igång med träningen igen, efter ett långt uppehåll (sedan april då jag drog på mig en skada vilket fick mig att ge upp). D.S.

  #123891

  Det är en sak att ligga på underskott enligt en ekvation och en annan om man faktiskt gör det IRL. Räkna på det och använd det som en riktlinje för att sedan se vad som faktiskt händer med vikten och anpassa därefter. Går du inte ner i vikt, ät mindre.

  #123892

  Hur ser kaloriintaget ut på träningsdagar respektive vilodagar?

  Och hur har du fördelat makronutrienterna? (kolhydrater protein och fett)

  #123893

  Kreatin + glykogen är svaret på din fråga.

  Dessutom är det väl just monohydrat som binder vatten…?

  #123894

  Antingen binder du vätska från kreatinet eller äter du för mycket.

  #123895

  Hur ser det ut nu idag?

  #123896

  Du äter för mycket…rör på dig mer och ät mindre…. Har du en köksvåg och väger all din mat du äter?

  #123897

  det finns ju lite riktlinjer för hur mkt man ska äta på träningsdagar resp vilodagar kolla på det så kanske det löser sig för den där ekvationen är nog bäst i teorin och det är ganska lätt att man uppskattar sig själv fel när det gäller aktivitetsnivåer….

  #123898

  ehum.. man vet väl inte riktigt vad man egentligen väger om man inte för protokoll och väger sig 1 gång varje vecka vid samma tidpunkt? jag brukar kolla vikten innan jag tränar och den kan skifta allt mellan 78-81 men när jag väger mig på måndagar kl 08 efter morgonbajsen så har jag ökat ungefär 200-300 gram i veckan senaste månaden.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.