Home › Forums › Kost och Näringslära › Ägg, dåligt eller bra?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
2 januari, 2009 at 20:45 #568815
Anonym anvandare
MemberInnehåller ägg gulan bra eller dåligt fett?
hittade inget på sökningen på ägg.
Vill deffa nu så undrar om jag ska ta bort äggulan och bara äta äggvitan?:what:2 januari, 2009 at 20:45 #71899Anonym anvandare
Member2 januari, 2009 at 20:45 #568816Anonym anvandare
Member[http://forum.body.se/showthread.php?t=6433&highlight=sanningen+om]
2 januari, 2009 at 20:57 #568817Anonym anvandare
MemberTack så hemskt mycket, detta hjälpte mig jätte mycket!
2 januari, 2009 at 21:11 #568818Anonym anvandare
MemberIlikefood wrote:Tack så hemskt mycket, detta hjälpte mig jätte mycket!Nemas problemas.
Har också försökt att söka på ”ägg” i sökfunktionen utan resultat. :what:
Men i denna artikel står verkligen sanningen om ägg.3 januari, 2009 at 08:36 #568819Anonym anvandare
MemberDu gör i mina ögon ENBAT ett dumt val genom att ta bort gulan. Någonstans måste du ju få fett och bättre källor än äggula finns knappt.
Dessutom är inte fett något att överhuvudtaget oroa sig över, det finns inget som säger att du per automatik lyckas lättare för att du minskar ner drastiskt på fett jämfört med kolhydrater t.ex.
3 januari, 2009 at 09:06 #568820Anonym anvandare
MemberJag har underskattat ägg alldeles för mycket, tack för bra läsning.
3 januari, 2009 at 12:01 #568821Anonym anvandare
MemberDessutom innehåller gulan nästan allt av äggets vitaminer och mineraler:
kalcium & D-vitamin som motverkar benskörhet, selen & hela serien B-vitaminer för ämnesomsättningen (fråga veganer som till sist får ta sprutor…), kolesterol för förbättrad hjärtkärlhälsa, etc.3 januari, 2009 at 14:38 #568822Anonym anvandare
Membermikaelj wrote:Dessutom innehåller gulan nästan allt av äggets vitaminer och mineraler:
kalcium & D-vitamin som motverkar benskörhet, selen & hela serien B-vitaminer för ämnesomsättningen (fråga veganer som till sist får ta sprutor…), kolesterol för förbättrad hjärtkärlhälsa, etc.äggulan är även berikad på kolin som är med och skapar neurotransmittorn acetylkolin
3 januari, 2009 at 15:08 #568823Anonym anvandare
MemberFlessa wrote:Vitan är ju 90% vatten och resterande 10 är ju protein, så är det bara rent protein man vill åt så är ju vitan toppen. Jag har fem stycken vitor i gröten varje morgon, grymt jävla gott kan jag lova. Behövs dock en del vitor om man vill komma upp i sin proteinkvot/måltid om man bara har äggvita som proteinkälla då en vita innehåller bara runt 2-4 gram beroende av storlek..… och om du vill ha fullvärdigt protein lägger du till gulan.
3 januari, 2009 at 15:28 #568824Anonym anvandare
MemberÄggvita är fullvärdigt i sig.
3 januari, 2009 at 15:47 #568825Anonym anvandare
MemberKing Grub wrote:Äggvita är fullvärdigt i sig.OK. Jag kan ha förväxlat det med vitans resp gulans BV, som skulle vara lägre för vitan. Stämmer det, då?
Nå, man får hursomhelst i sig andra nyttigheter från äggulan.
3 januari, 2009 at 15:59 #568826Anonym anvandare
MemberJa, det stämmer – proteinkvaliteten blir lite bättre om även gulan ingår. Men som sagt, även utan gula är vita fullvärdig. Det är alla animaliska proteiner (utom skräp som gelatin och kollagen).
3 januari, 2009 at 16:07 #568827Anonym anvandare
MemberLås tråden någon.
3 januari, 2009 at 18:11 #568828Anonym anvandare
MemberTack för alla svar
Nu blir det till att äta ägg i massor
MUMS:ike: -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.