Home › Forums › Kost och Näringslära › Ägg vita och gröt??
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
12 september, 2009 at 19:49 #70912
Anonym anvandare
Member12 september, 2009 at 19:49 #549085Anonym anvandare
MemberJag undrar hur gröten blir om man blandar ner någon äggvita vid kokning OCH framför allt, näringen? Kommer kroppen ta upp de råa ägget ändå? Man ska ju egentligen inte äta rått ägg pga vissa orsaker, tar inte upp näring och den där salmonellan?
12 september, 2009 at 19:59 #549086Anonym anvandare
MemberÄgget är dock inte rått efter kokning. Oavsett om det kokas med eller utan skal.
Så kör du i ett par ägg och koka upp alltihop. Ett tips är att slänga i lite ost också..Grötens konstistens blir något fastare!
12 september, 2009 at 20:08 #549087Anonym anvandare
MemberTommy Ivarsson wrote:Ägget är dock inte rått efter kokning. Oavsett om det kokas med eller utan skal.
Så kör du i ett par ägg och koka upp alltihop. Ett tips är att slänga i lite ost också..Grötens konstistens blir något fastare!
hehe okey, aah jo fan tänkte inte på de^^
aah fast skippar nog osten, aldrig varit förtjust i de12 september, 2009 at 20:48 #549088Anonym anvandare
MemberFlessa wrote:Precis som tommy säger så är vitan efter kokningen inte rå längre och upptaget blir fullständigt. Det blir faktiskt minst lika gott att först koka färdigt gröten i mirkon, sedan ta ut den, blanda ner vitorna och sedan stoppa in den igen i ca 2-3 minuter, blir lite hårdare och mer omelettaktig konsistens än att blanda i grytan på spis.äsch jag kör de gamla hederliga, koka. de e så gött. Men tack iaf, så de ska börjas med
12 september, 2009 at 22:40 #549089Anonym anvandare
MemberOm du inte redan har testat det, så koka gröten med kanel och äppeltärningar i. Riktigt gott och nästan lite äppelpajsmak över det. :emo-thumb
13 september, 2009 at 06:02 #549090Anonym anvandare
Memberfaran wrote:Om du inte redan har testat det, så koka gröten med kanel och äppeltärningar i. Riktigt gott och nästan lite äppelpajsmak över det. :emo-thumbja brukar riva ett äpple och blanda ner dom sista minutrarna och på med kanel dock blir de lite vattningt, jävla äpple
men gott e de
13 september, 2009 at 09:20 #549091Anonym anvandare
MemberMitt tips: 2dl havregryn, 2,5 dl vatten, 1 helt ägg, 1/2 banan, hackade nötter, frysta blåbär, kanel, havssalt och några klickar ekologiskt smör…bara blanda ihop allt, så står du dig ett tag sen kan jag lova:emo-thumb
13 september, 2009 at 15:18 #549092Anonym anvandare
MemberLåt nu gröt få vara gröt! Vi behöver ju inte tillverka äpplekaka utav kladdet!
Just let gruyt be gruyt please! :nono:
13 september, 2009 at 18:51 #549093Anonym anvandare
MemberTommy Ivarsson wrote:Låt nu gröt få vara gröt! Vi behöver ju inte tillverka äpplekaka utav kladdet!Just let gruyt be gruyt please! :nono:
Tss, ha rman ätit gröt med äppelmos, lingonsylt å allt de där skiten varenda morgon i över 8års tid e man trött på gamla vanliga traditionerna,
tacka vet jag bär och äpple, med kanel å keso, å så dom där alla goa TORKADE frukterna, fikon, russin, plommon. MUMS!!!!!!!!!!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.