- This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Engelsk-Svenska Matlexiconet!
I FLEX med fler Amerikanska magazin läser man ibland om olika livsmedel, som man förmodligen inte har en aning om vad det är. Jag tänkte att de som hört en del termer samt vet vad de betyder kan plita ner ett lexicon i denna tråden. Men man skall kunna ställa frågor om vad termer betyder också.
Jag börjar:
Flaxseedoil = linfröolja, bra källa för omega 3.
Steel Cut Oats = Havre kross, gott att koka gröt på, finns hos hälsokosthandeln, vanligt märke Saltå.
Cream of wheat = ??? Nå’n som vet?
Cream of Wheat – frukostgryn gjort på vetemjöl. Olika varianter kan ta 10, 2½ eller 1 minut att tillreda (dvs hälla i kokande vatten och röra om): [http://en.wikipedia.org/wiki/Cream_of_Wheat]
Grits är ju en annan vanlig amerikansk byggarfrukost: ”majsgryn”
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY