Home › Forums › Kost och Näringslära › Fettkälla?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
26 oktober, 2009 at 19:27 #527605
Anonym anvandare
MemberVad kan man ha som fettkälla till kyckling och ris.
Ej avokado det är för dyrtHar just nu ingen fantasi och skulle vilja ha några exempel
26 oktober, 2009 at 19:27 #70406Anonym anvandare
Member26 oktober, 2009 at 19:29 #527606Anonym anvandare
MemberOst är fett gott. Eller fet turkisk yoghurt som du blandar med gurka, vitlök, en skvätt vinäger, salt och peppar.
26 oktober, 2009 at 19:29 #527607Anonym anvandare
MemberGrädde, fet ost, majonnäs. Det kan väl inte vara svårt att kolla energivärden i livsmedel i affären. Köp de feta köttbitarna och de feta fiskarna istället för magra alternativ.
26 oktober, 2009 at 19:51 #527608Anonym anvandare
MemberDet ska väl inte vara så bra med rapsolja vad jag har hört, för man får för mycket omega-6
26 oktober, 2009 at 20:32 #527609Anonym anvandare
MemberFlessa wrote:råris och lax är dessutom mycket godare än kyckling och ris, det passar bättre till pasta enligt mig ^^Jag tvivlar på att Kalmaren äter varken ris eller pasta. Och angående olja påpeakr jag igen majonnäs. Majonnäs, aioli och andra typer av feta såser baserade på rapsolja eller olivolja är godare än oljan. Bearnaisesås och hollandaise är andra exempel.
Godaste såserna är förstås de som baseras på grädde och/eller ost.
Och créme fraiche får inte glömmas.:up:
27 oktober, 2009 at 07:34 #527610Anonym anvandare
Membermalawiglenn wrote:Flessa understryker att han TYCKER en viss sak, det är en skillnad.Det är ju för att han inte vet hur en sås smakar. Han har ju aldrig vågat äta det. Men vad bidrog överhuvudtaget DITT inlägg med tycker du?
Om du mår bättre så omformulerar jag ”JAG TYCKER att majonnäs, ost- och gräddsåser, såser baserade på vreme fraiche och kryddor m.m. är godare än ren olja”. Nöjd?
27 oktober, 2009 at 08:17 #527611Anonym anvandare
MemberSmör, grädde och CF utgör basen till de flesta goda såser. Som Eddie skriver blir sällan såser goda utan lite fetare mejeriprodukter, tyvärr i mitt tycke, då gemene man ofta tenderar att överskrida rekommenderade mängder. Det krävs inte mycket grädde/smör för att lyckas, men det behövs för att höja smakerna och det gör stor skillnad.
Olja är kanske ett nyttigare alternativ? Det vet jag faktiskt inget om. Men (IMO) det är inte speciellt gott att ringla olja på sin mat. Ett tips är att blanda olja med örtkryddor, salt, peppar, vinäger och gör en vinägrett istället.
27 oktober, 2009 at 08:38 #527612Anonym anvandare
MemberPulversås med lite margarin i fungerar utmärkt!
Som Niklas skrev så krävs det inte mycket för att höja ribban väsentligt och göra såsen såååå mycket godare.
Säkert allra godast att göra den från scratch men jag föredrar pulversåser med tillsatt margarin/smör för bekvämlighetens skull.9 februari, 2010 at 12:59 #527613Anonym anvandare
MemberDrar upp en gammal tråd men undrar följande under deffen:
Angående den totala fettmängden under dagen så undrar jag vad som anses som skadligt?
Om man väger ca 100kg och allt fett man äter under dagen bara blir ca 35g
Obs 100kg med rätt stor fettmassa men det kanske inte gör någon skillnad
Skulle detta vara skadligt under lång period ca 6 månader?
9 februari, 2010 at 13:04 #527614Anonym anvandare
MemberDet viktigaste är att du får i dig tillräckligt med essentiella fettsyror: omega-6 och omega-3.
Vad skulle du äta i övrigt, förutom fettet?
9 februari, 2010 at 13:24 #527615Anonym anvandare
Memberöka kolhydraterna så man inte blir så energilös på passen
9 februari, 2010 at 13:53 #527616Anonym anvandare
Member35 g fett är inte farligt lite, men onödigt lågt enligt mig. Skulle hellre höja 10-15 g och ta bort lite kolhydrat.
9 februari, 2010 at 14:27 #527617Anonym anvandare
MemberEn rejäl bit chevreost! Gott..
9 februari, 2010 at 17:50 #527618Anonym anvandare
MemberÄr Mildas gräddvarianter något bra val som fettkälla? Eller är denna grädde helt åt skogen?
Brukar använda just den jag listat näringsvärdet på nedan när jag gör sås till maten då jag oftast snyltar på min kära mor och hon köper just Mildas olika gräddvarianter.Milda Visp 20%
220kcal/100g
Protein
Kolhydrat 3g
Fett 5g
varav mättat 17g
enkelomättat 2g
fleromättat 1g -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.