- This topic is empty.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › förändras näringinnehållet på ex couscous vid kokning?
Okokt couscous innehåller ca 300 kcal per 100g.
men när jag läser på kokt couscous så står det endast 105 kcal per 100g.
uträknat med miljomat.se tabell för livsmedel.
Detta borde bero på att couscousen suger åt sig vatten och därför väger mer efter kokning?
Min egentliga fråga är därför:
Kan man beräkna kcal mängden på okokt couscous för sitt deffupplägg?
Eller försvinner det faktiskt så pass mycket näring ur livsmedlet efter kokning att man bör överväga att istället räkna på tillagad?
Anledningen till detta är att jag redan räknat ut flera recept med okokt couscous,
Det känns ju även lättare att väga maten innan tilllagning än efter..
Tacksam för svar! /Kattla
Alla värden gäller otillagad vara, så länge annat inte uttryckligen anges.
Okej, då antar jag helt enkelt att energin inte förändras vid tillagning.
Tack King Grub!
tack! (:
Energin är konstant, men näringen kan försämras av tillagning. Nu är kanske inte couscous något bra exempel eftersom det är tämligen näringsfattigt till att börja med.
Men för grönsaker är ångkokning bättre än vanlig kokning, lättstekt kött framför hårdstekt, osv.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY