Lite kostfrågor…

Home Forums Kost och Näringslära Lite kostfrågor…

  • This topic is empty.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #55012
    #139846

    1: Har läst att om man äter ett stort mål mat drygt 2 timmar innan träning eller tidigare så är allt blod i magen och man presterar sämre, Stämmer det?

    2: Tonfisk på burk till frukost varje dag på lång sikt, hur är det med kvicksilvret?

    3: Är det ”bra” med en shake på runt 20-30 g vassle innan styrkepasset?

    #139847

    Nej

    Oklart men sannolikt ingen stor hälsorisk

    Ja

    #139848

    Håller med Eddie!

    dock ska väll kvicksilvret i tonfisken vara bortaget om det är inom eu?

    #139849

    En tonfisk är ca 3 år när den fiskas, den har även lite fett vilket gör att hur ska den kunna dra på sig höga halter av kvicksilver på ynka 3år. Kvicksilver lagras i organ och fettvävnad. Det är nog värre med gammelgäddan på 20år..

    #139850

    Tror inte vår ”svenska” tonfisk på burk innehåller så höga mängder, men det beror förstås på var den är fiskad. Amerikanska burkar kan innehålla mycket.

    Quote:
    According to the U.S. EPA reference dose of 0.1 microg/kg body weight per day and a mean Hg value of 0.619 ppm, a 25-kg child may consume a meal (75 g) of canned chunk white tuna only once every 18.6 d. Continued monitoring of the industry and efforts to reduce Hg concentrations in canned tuna are recommended.

    Environ Toxicol Chem. 2010 Feb;29(2):237-42.

    #139851

    Östersjöfisk är mycket värre än tonfisk. Om du äter 20 minuter innan passet kommer mycket blod att vara fokuserat till magen, men 2 timmar innan är inga problem utan snarare bara positivt (beroende på vad du äter då förstås :P)

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.