Näringsinnehåll!

Home Forums Kost och Näringslära Näringsinnehåll!

  • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #78174
    #677955

    Vi kan anta att kycklingfilé per 100g ger ca 20g protein. Väger jag 2 filéer innan tillagning väger de betydligt mer än efter, för de innehåller vätska. Ska jag räkna på kycklingens vikt efter tillagningen?

    #677956

    Nej räkna före tillagning

    #677957

    Jag väger alla mat före jag äter/tillagar den.

    #677958
    nicke wrote:
    Jag väger alla mat före jag äter/tillagar den.

    Bra att du inte väger den efter du ätit den :up:

    All mat anges alltid rå, så länge det inte står nåt annat.

    #677959
    Samir wrote:
    Bra att du inte väger den efter du ätit den :up:

    All mat anges alltid rå, så länge det inte står nåt annat.

    hade länge kört efter värdet som stog på baksidan av de fullkornspastan jag åt, och antog att det var när det var okokt. undrade varför jag vart så himla mätt, tills jag en dag läste det igen, och visst. det stog ”Kokade i vatten” :P

    #677960
    Samir wrote:
    Bra att du inte väger den efter du ätit den :up:

    HAHAHA *asgarv:D

    #677961

    Förstår jag rätt så verkar det dock vara så att trådskaparen frågar huruvida proteininnehållet i kycklingen förändras vid tillagning?

    Om 200g fryst kyckling är 50g protein, är då samma kycklingstycke på säg 150g tillagad vikt fullgott för samma 50g protein?

    …eller så är jag bara sjukt trött och fattar ingenting, det har hänt förr.

    MVH

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.