- This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Näringsinnehåll!
Vi kan anta att kycklingfilé per 100g ger ca 20g protein. Väger jag 2 filéer innan tillagning väger de betydligt mer än efter, för de innehåller vätska. Ska jag räkna på kycklingens vikt efter tillagningen?
Nej räkna före tillagning
Jag väger alla mat före jag äter/tillagar den.
Bra att du inte väger den efter du ätit den :up:
All mat anges alltid rå, så länge det inte står nåt annat.
All mat anges alltid rå, så länge det inte står nåt annat.
hade länge kört efter värdet som stog på baksidan av de fullkornspastan jag åt, och antog att det var när det var okokt. undrade varför jag vart så himla mätt, tills jag en dag läste det igen, och visst. det stog ”Kokade i vatten”
HAHAHA *asgarv:D
Förstår jag rätt så verkar det dock vara så att trådskaparen frågar huruvida proteininnehållet i kycklingen förändras vid tillagning?
Om 200g fryst kyckling är 50g protein, är då samma kycklingstycke på säg 150g tillagad vikt fullgott för samma 50g protein?
…eller så är jag bara sjukt trött och fattar ingenting, det har hänt förr.
MVH
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY