Näringsinnehåll tillagat/otillagat kött

Home Forums Kost och Näringslära Näringsinnehåll tillagat/otillagat kött

  • This topic is empty.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #66605
    #471201

    Halloj!

    Jag har nyligen börjat använda programmet formfixaren([www.formfixaren.com]) för att få bättre koll på vad jag stoppar i mig.

    Det jag undrar är; om det på min förpackning med kycklingfiléer från brasilien (urk!) står att de innehåller 23 gram proteiner per 100 gram. Om jag då kokar och sedan lätt steker mina nu skivade kycklingfiléer, vad händer med näringsinnehållet per 100 gram?

    Det är ju insprutat ett saltlag på ca 20%? i filéerna och en stor del av den borde ju försvinna vid tillagningen vilket borde ge mer protein per tillagat 100 gram än i det otillagade köttet!

    Hur ska jag/brukar ni där ute gå till väga när ni för in proteininnehåll? Väger ni köttet innan tillagning?

    Tacksam för svar
    //En gymråtta

    #471202

    Innan.

    #471203

    Om inget annat specifikt anges, gäller sifforna otillagad vara, varför du får väga innan tillagning, om du vill kunna rätta dig efter dom.

    Många livsmedelstabeller har värden för tillagad vara också, t ex:

    [http://www.fineli.fi/food.php?foodid=7530&lang=sv]

    Att jämföra med otillagad:

    [http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11565&lang=sv]

    100 gram otillagad vara kommer inte att väga 100 gram efter tillagning.

    #471204

    *hoppsan, dubbelpost*

    #471205

    Tack för det snabba svaret!

    Finfin länk King Grub!

    Då kan jag föra in mina 150 gr tillagade kycklingfilebitar i efterhand nu då, och väga innan nästa gång! :emo-thumb

    #471206

    Finns även på [www.slv.se]

    [http://192.121.81.11/livsmedelsok?epslanguage=SV]

    Väldigt händig.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.