Home › Forums › Kost och Näringslära › Sill och potatis?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
14 oktober, 2008 at 18:24 #71188
Anonym anvandare
Member14 oktober, 2008 at 21:48 #552938Anonym anvandare
MemberSill är en fantastiskt nyttig fisk, den inlagda har en hel del socker tillsatt. Det i sig är ju inte ”farligt” men det kan vara värt att ha i åtanke åtminstone.
Själv köper jag då och då en burk inläggningssill, d.v.s. sill som inte är inlagd men ämnad för egen inläggnig. Dock är jag för slö såklart och skiter i att lägga in den och käkar som den är.
Supergott det också.
14 oktober, 2008 at 22:12 #552939Anonym anvandare
MemberSill med färskpotatis, en smörklick, gräddfil och lite gräslök. MUMMA!
14 oktober, 2008 at 22:21 #552940Anonym anvandare
MemberFortsätt äta inlagd sill, tycker jag.
Även om den kanske inte är lika ”opti” som vanlig sill, är den en ren delikatess som har sin plats på vilket matbord som helst, oavsett om det är socker tillsatt.
Inlagd sill, potatis och en bit knäckebröd nedspolat med ett glas kall mjölk är ren magi.
15 oktober, 2008 at 09:35 #552941Anonym anvandare
MemberStenne wrote:Jag läste dock på burken, och blev förvånad att det innehåll så lite protein per 100 gram. Skiljer det sig beroende på vad man köper för sill? Det kan jag inte tänka mig.Fisk brukar annars innehålla rätt så mycket protein, det har jag koll på, för jag äter fisk i princip varje dag.Det beror på att det inte enbart är sillen man anger energivärdet för. Det du läser på burken är energivärdet för vad som finns i burken. Häller du ut 100g av burkens innehåll så kommer ju både sill, lök, inläggning etc. ut och dår är det allt det man analyserar. Således mer kolhydrater och mindre fett och protein/100g jämfört med om du lagt på 100g sill. Då blir det nog säkert 19g protein och 16g fett men inga kolhydrater alls.
Jämför med 100g kött och 100g köttsoppa t.ex.
16 oktober, 2008 at 06:09 #552942Anonym anvandare
MemberStenne wrote:då blir det mer sill för min delMums vad gott!
Ett tips är att variera med strömming också, helt klart min favoritfisk!
Det är ju samma fisk som sill men jag har aldrig hittat sill helt fri från varken inläggning eller salt och ättika (som inläggningssillen ligger i).
Strömming och sill är samma fisk men namnet beror på geografiskt område, hursomhelst är det sjukt gott. Mycket miljögifter i strömmingen tyvärr så man får ju kanske nöja sig med en portion varannan vecka eller något sådant om man oroar sig.
18 juni, 2009 at 09:15 #552943Anonym anvandare
MemberNu såhär i midsommartider, hur är det med fettsammansättningen i sill? Någon som vet?
18 juni, 2009 at 09:22 #552944Anonym anvandare
MemberJag har för mig att sill är rik på omega 3 och en generellt nyttig fisk. Sen att lagen den oftast ligger i är av det sötare slaget kan diskuteras, fast å andra sidan är det bara midsommar en gång om året
18 juni, 2009 at 11:14 #552945Anonym anvandare
Membermccarlsson wrote:Nu såhär i midsommartider, hur är det med fettsammansättningen i sill? Någon som vet?Den är kanon.:up:
Sill och strömming innehåller jättebra fettsammansättning och rikligt med fett. Jag tittar på min burk inläggningssill från abba just nu och där anges 16 gram fett varav 3.5 gram omega-3.
Felet med strömmingen är tyvärr dess halter av miljögifter som är väldigt höga.
18 juni, 2009 at 11:31 #552946Anonym anvandare
MemberBra… skulle vara midsommar oftare. Med avseendet på sockret så antar jag att i löksill och inlagd sill så finns det mesta i vätskan, eller?
18 juni, 2009 at 11:33 #552947Anonym anvandare
MemberDet verkar inte så.
[http://www.fineli.fi/food.php?foodid=837&lang=sv]
18 juni, 2009 at 11:41 #552948Anonym anvandare
MemberDär ser man, men bra fetter iallafall.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.