- This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Kost och Näringslära › Varieande proteiner i böner
Att man ska variera protein källorna är det väl ingen som säger emot?
Mycket bönor är inga fel. Att variera proteinkällor bara för variationen av proteiners skull finns ingen särskild anledning till Är proteinet fullvärdigt så är det. Bönors proteiner är sällan fullvärdiga.
Men att variera livsmedel är självklart fördelaktigt men då ur andra näringsperspektiv än enbart protein.
Nej det är stor skillnad mellan olika baljväxter. Sojabönor har bra proteinkvalité och även högst halt per 100g. Black-eyed bönor och gula ärter är exempel på andra med bra proteinkvalité. Men baljväxter är generellt sett väldigt nyttigt och bra och protein kan enkelt kompletteras.
Dels är det nyttigt i sig och dessutom äter man ju ofta något till såsom fisk, kött kanske ett glas mjölk etc. och då är måltidens proteinkvalité fullvärdig ändå. Baljväxter+spannmål är annars en kombination där proteinerna kompletterar varandra bra och innebär två icke fullvärdiga proteiner som tillsammans blir ett fullvärdigt.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY