Home › Forums › Kosttillskott › Högre proteinsyntes om man intar leucin innan…
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
2 januari, 2012 at 22:08 #51254
Anonym anvandare
Member2 januari, 2012 at 22:08 #123676Anonym anvandare
MemberHej! Får jag bättre effekt på proteinsyntesen om jag intar mitt leucin strax före istället för ihop med mitt vassleisolat? Någon som VET? Har nämligen läst båda delar.
Mvh2 januari, 2012 at 22:22 #123677Anonym anvandare
MemberNej. Vassleproteinet har redan tillräckligt med leucin.
[http://www.nrcresearchpress.com/doi/abs/10.1139/H09-006?url_ver=Z39.88-2003&rfr_id=ori:rid:crossref.org&rfr_dat=cr_pub%3dpubmed]
3 januari, 2012 at 10:37 #123678Anonym anvandare
MemberSå den mängd leucin som finns i vassleproteinet tas alltså upp lika fort som enbart intag av leucin?
Räcker 30gvassle, ~3 gram leucin för att maximalt stimulera proteinsyntesen? (100g vassle som innehåller ~10g leucin)
Hur kommer det sig att proteinsyntesen stimuleras mer av eaa tillskott än vassle? Borde inte det eaa som finns i vassle då även tas upp lika fort som leucinet i vassle?
3 januari, 2012 at 11:02 #123679Anonym anvandare
MemberVerkar behövas mer Leucin (2,8gr vs. 1,7gr) för att uppnå full stimulering hos äldre. Men hos yngre krävs mindre Leucin.
De äldre i denna studien var runt 65 år och de yngre runt 30 år.[http://ajpendo.physiology.org/content/291/2/E381.full]
Minns jag inte helt fel har man gjort studier på runt 20gr vassle som bevisligen räckt för att stimulera proteinsyntesen maximalt. Så runt 30gr borde med marginal räcka för maximal stimulering om det intas fastande. Tror att siffrorna är mellan 6-10gr EAA för maximal stimulering (EAA oavsett källa).
3 januari, 2012 at 12:36 #123680Anonym anvandare
Memberjohan_tkd wrote:Hur kommer det sig att proteinsyntesen stimuleras mer av eaa tillskott än vassleDet är jag inte säker på att det gör. Som Tommy skriver, 10 gram EAA, oavsett källa.
3 januari, 2012 at 15:41 #123681Anonym anvandare
MemberMycket intressant! Men stämmer detta verkligen, finns väl studier som visar att eaa/bcaa har bättre påverkan än vassle?
Enligt er borde även fast föda som innehåller 10g eaa ha samma påverkan som 10g fritt eaa. Men är det inte så att proteinet först måste delas upp i mindre beståndsdelar för att senare kunna absorberas.*Detta gäller fast föda och även där proteinet är uppbundet med flera aminosyror.
6 januari, 2012 at 11:32 #123682Anonym anvandare
MemberGärna fler inlägg angående ämnet.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.