Maca – Bra eller anus?

Home Forums Kosttillskott Maca – Bra eller anus?

 • This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #65085
  #452933

  Hejsan. Det har kommit ner en snubbe på gymmet som vilja sälja en produkt som heter maca, en växtrot från Peru. Jag ska ner till gymmet snart och få 1 påse gratis, och leka försöks kanin.

  Jag fattar inte så mycket av innehållsförteckningen igentligen, och vill därför ha er hjälp med en utvärdering genom att läsa innehållet etc.

  Quote:
  Beskrivning:
  Maca/Maka/Peruvian (Lepidium Meyeneii) är en rot relaterad till potatisfamiljen. Den växer i berg på 9-11 tusen fot, och det gör den till den växt som är odlad högst i världen. Infödda Peruvians har använt Maca som mat lång innan inca indianernas tid, för både dess näringsrika innehåll och medicinska egenskaper. Örten innehåller betydande mängder av aminosyror, carbohydrater och mineraler inklusive kalcium, phosphorus, zinc, magnesium, järn, vitamin B1, B2, B12, C och E och en mängd av steroida glycosider. Traditionellt har den använts av Maca för att öka energin, uthålligheten, och den mentala hälsan. Den är även använd som en afrodisiaka för både män och kvinnor, för manlig impotens, menstruella besvär & kvinnliga hormon rubbningar.

  Egenskaper
  Maca har använts i sekler som en naturmedicin för att öka fertillitet hos djur och människor. Den sägs även fungera som en afrodisiaka.
  Andean folket säger att man genom att använda Maca förbättrar både sin fysik och mentala kraft, stärker reproducerings organen samt stärker immunförsvaret. I Peruiansk ört medicin, används också Maca som en immunförsvars-stimulant, mot tuberkulos, mestruella besvär, magcancer, sterilitet och andra reproduktions & sexuellt relaterade sjukdomar, samt för att öka minnet. Andra traditionella användningsområden är bot mot impotens, kvinnliga hormonella störningar, menstruella besvär, och som en energi booster till idrottsmän. Idag, i Lima (och i USA), packas torkad Maca pulver i kapsel och säljs som ett alternativ till anabola steroider till bodybuilders för att den innehåller betydande mängder av bl.a sterols 10.

  Näringsvärdet av Maca är sannerligen imponerande, Maca har minst fem gånger mer protein än te.x. ris, 4 gångert mer fibrer och mindre fett än potatis. Den har en exellent mättad/omättad fett procent (0.76: 40.1% mättad, 52.7% omättad) och innehåller 2 av 3 (Linoleic and Oleic) essentiella fett oljorna. Den innehåller en utpräglad aminosyra profil med 7 av de 9 essentiella aminosyrorna. Den inkluderar även en stor variation av vitaminer och mineraler, och per US % dagligt värde, mycket av koppar (100%), järn (23%) och kalcium (18%). Den har låga kalori värden, kolestrol, sodium, och fett värden. Den har höga proteinvärden 5-8,37 och innehåller även 5 naturliga steroler vilka är populära bland idrottsmän och bodybuilders.

  Innehåll
  Alkaloids, Amino Acids (Alanine, Arginine, Aspartate, Glutamine, Glycine, Histidine, OH-proline, Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Phenylalanine, Proline, Sarcosine, Serine, Threonine, Tyrosine, Valine), Fatty Acids (Lauric, Myristic, Palmitic, Palmitoleic, Linoleic, Oleic, Stearic, Arachidic, Behenic, Nervonic, Lignoceric, Tridecanoic, 7-Tridecanoic, Pentadecanoic, 7-Pentadecanoic, Heptadecanoic, 9-Heptadecanoic, Nonadecanoic, 11-Nonadecanoic, 15-Eicosenoic,), Vitamins (A, B1, B2, B3, B12, C, D, & E), Minerals (Calcium, Copper, Iron, Magnesium, Phosphorus, Potassium, Zinc), Sterols (Brassicasterol, Ergosterol, Ergostadienol, Campesterol, Sitosterol, Stigmasterol) Carbohydrates, Protein, benzyl isothiocyanate, p-methoxybenzyl isothiocyanate, â-ecdysone, Saponins, Tannins.

  Användning/Dosering
  1 tsk 2 gånger per dag tillsammans med mat.

  Inga kända biverkningar.

  Slutligen: Verkar det vara bra eller anus?

  #452934

  Maca bark och rötter används vid behandling av sexuell impotens och erektionsproblem. Muira puama anses vara ett naturligt afrodisiakum som märkbart ökar din libido.

  Jag tror att det är helt och hållet brunöga anus!

  #452935

  Tror det finns någon studie som visar att det ska ha en effekt på libidon men ingen inverkan på androgenerna om jag minns rätt.

  Att det är vitaminer, mineraler och aminosyror i är nog ingen anledning att köpa en sån produkt såvida de inte anger mängderna per gram.

  #452936

  Ska öka sexdrive. Har testat några gånger och det är svårt att säga om det funkar. Resultaten verkar variera (?). Kanske har varit placebo de gånger det funkat eller en dålig batch när det inte funkat. Vem vet.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.