Fikabröd fulla med protein

Home Forums Matlagning och Recept Fikabröd fulla med protein

  • This topic is empty.
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • #78458
    #688326

    Skulle vilja ha recept på fikbröd med mycket protein i. Någon som har några bra recept? :)

    #688329

    Igår slängde jag ihop detta, inte räknat ut näringsvärdet, men det borde vara ungefär vad du söker; proteinrikt å bra mycket bättre än vanligt fikabröd! Detta blev som hemmalagade barer ungefär! Rätt mumsiga!

    4 äggvitor
    1 mosad mogen banan
    0,5 dl fiberhavregryn
    0,5 dl rågflingor
    0,5 burk kesella
    1,5 dl Bake-pro (Dalbalds)
    en stor näve sötmandel som krossas i mindre bitar
    ca 2 msk psyliumfrön
    1,5 msk kakao
    sötningsmedel får man smaka sig fram till vad som e lagom!

    tryck ut röran i en smord ugnsform
    strödde till sist över lite cocos & in i ugnen 175 grader ca 25 min.

    Mumma!

    #688330

    Experimenterade mig fram till detta recept för ett tag sedan.
    Receptet ger 8 muffins med följande näringsvärden per muffin:
    Kcal 112
    Protein: 17,7 g
    Kolhydrater: 4,7 g
    Fett: 1,8 g

    60 g Kasein (Vanilj)
    60 g Vassle (Vanilj)
    200 g Kvarg
    1 helt Ägg
    3 Äggvitor
    60 g Kruskakli
    15 g Fiberhusk
    10 g Bakpulver
    1 tesked kanel
    Flytande suketter (mängd enligt smak och tycke)

    1. Mixa alla ingredienser – ”smeten” blir mer som en deg – ganska tjock. Tilsätt inte vatten, rulla muffinsarna som bullar i stället. Dom blir mjuka när dom är i ugnen.

    2. Lägg smeten/degen i muffinsformar.

    3) In mitt i ugnen 15 minuter, 200 grader.

    #688332
    aix wrote:
    inte räknat ut näringsvärdet,!

    Tog mig tiden och friheten att räkna ut ungefärligt näringsvärde på ditt recept:)

    #688334
    Hanne wrote:
    Tog mig tiden och friheten att räkna ut ungefärligt näringsvärde på ditt recept:)

    Å, tackar, Hanne..! Men känns som att vikten på rågflingor & havregryn inte riktigt stämmer med den vikten jag brukar få fram av samma mängd vid andra uträkningar.. Får ta å göra en beräkning själv när jag har tid, så får vi se vad jag får fram. :up: Goa bars blev det iaf. Dem ser ut som kärleksmums! :PMen bra mycke nyttigare iaf!

    #688337
    Jompa wrote:
    Ärligt talat hur gott är det med enbart protein, fiber och sötningsmedel?? :| Vad händer med allt sötningsmedel när det hettas upp till 200 grader?

    Riktigt jäkla gott!:) Prova så får du se…

    #688338

    Ungefär hur mycket väger ett kokt ägg? :)

    #688340

    någon som har bra recept för bröd, med mkt protein och så lite kolhydrater det bara går?

    #688342
    zalleee wrote:
    Ungefär hur mycket väger ett kokt ägg? :)

    Samma som det vägde när det var rått…

    #688344
    Anloy wrote:
    Skulle vilja ha recept på fikbröd med mycket protein i. Någon som har några bra recept? :)

    1st kanelbulle
    2skopor 100% Whey
    = klart

    #688346
    Jonas Lundberg wrote:
    Samma som det vägde när det var rått…

    vad väger ett rått ägg? och vilken typ av ägg? menar du att man skall väga ägget rått utan skal sen koka det?

    Snälla hjälp mig!

    Ps.
    är star kreatin bra till Ägg, hur många gram skall man ta i så fall

    #688348
    Dwag wrote:
    vad väger ett rått ägg? och vilken typ av ägg? menar du att man skall väga ägget rått utan skal sen koka det?

    Snälla hjälp mig!

    Ps.
    är star kreatin bra till Ägg, hur många gram skall man ta i så fall

    Att ett kokt ägg väger lika mycket som samma okokt ägg. Kokning av ägget förändrar inte dess vikt.

    Vad menar däremot du med det där om kreatin är bra till ägg? Ta kreatin om du vill. Ät ägg om du så vill. Ser inte vad de två sakerna har med varandra att göra?

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.