Nyttig sås/röra

Home Forums Matlagning och Recept Nyttig sås/röra

  • This topic is empty.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #71785
    #567133

    Hej! jag söker efter recept på nyttig sås/röra?
    som man kan göra mycket av,och som klarar sig i kylen några dagar..

    brukar blanda kesella,vitlök och kryddor. lr senap,bostongurka+kesella.
    men vill ha lite variation=)

    Några tips någon?

    #567134

    Det här kanske inte riktigt är vad du eftersöker men jag brukar blanda

    – ett ägg med lite mjölk och kryddor
    – med min matlåda (typ potatis och fisk, ris och kyckling, biff och bulgur…)
    – sen in i mikron tills ägget stelnar.

    Sås är det ju inte, men kladdigt och proteinrikt.

    #567135

    Skulle vilja ha mer tips på recept med lättkesella. Vad blandar ni den med, kryddor och andra ingridienser. Och även till vilken maträtt ni har den såsen/röran till.
    Ska prova dom två här ovan iaf.

    #567136

    Ibland använder jag ren olivolja som sås. Jättegott på t ex potatis eller råris. :)

    #567137

    Jag brukar göra en specialare;
    1burk kesella eller creme fraiche
    2vitlöksklyftor
    rivet skal av 1lime
    2tsk sambalolek
    1tsk brunt farin socker
    lite salt
    Den e super god kan verkligen rekomendera.

    Eller något enklare är ju;
    1 bruk kesella
    några skvättar sweet chili sås

    :emo-thumb

    #567138

    Låter bra Kicki. Några fler varianter på kesella?

    #567139

    Bas:
    äggula, olja, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och peppar.

    Sen kryddar du hej vilt med vad du tycker om.
    Tex…

    …dill och citron för en dillmajonnäs som du kan spä med gräddfil. (gott till t.ex. panerad fisk)
    …vitlök för en även s.k. aioli. (kött/fågel)
    …vitlök+chili/sambal olek för en variant till aioli med sting. (kött/fågel)

    Dessutom nyttigt!

    #567140

    Släpp begreppet nyttigt.

    #567141

    Kick ass jordnötssås:

    1dl olivolja
    1dl kung markatta jordnöttssmör (utan eller med salt)
    Skaka om ordentligt.
    Klart!

    #567142

    ädelost sås



    kanon go sås som passar till allt, och då menar jag verkligen allt med ..

    1 kvibelle stark grönmögel ost(mängd efter smak )

    1 buljongtärning

    1 burk cremefreiche

    1 dl konjak (alt vatten)

    1 vitlöks klyfta

    gräslök

    när du har stekt köttet eller vad du nu steker så ”kokar” du ur stekpannan med konjaken och skrapar lös det som fastnat i botten, sen har du i resten av ingredienserna utom gräslöken det har du i precis innan servering annars tappar den all färg och smak, låt små puttra några minuter, Klart

    nått att verkligen rekomendera är att skala räkor och blanda i såsen och servera till tagliatelle :)

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.