Tonfiskröra – tips!

Home Forums Matlagning och Recept Tonfiskröra – tips!

  • This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #55415
    #141527

    Har provat mig fram för en god tonfiskröra och landade i följande efter några omgångar. Basen är 1 mellanstor burk tonfisk i vatten. Vägde allt och fick följande resultat för god smak:

    Tonfisk 190 g
    Keso 1,5% 250 g
    Creme fraiche 15% 70 g
    Majonäs 32% 25 g
    Ägg 2 st finhackade 105 g
    Purjolök finhackad
    Dijon senap

    Totalt 643 g
    Protein per 100 g: 14 g
    Fett per 100 g: 5 g
    Kolhydrater per 100 g: glömde kolla, men väldigt lite…

    Gör en låda och ha med till jobbet. Jättegott att ha på knäckebröd, t ex. Vill man ha mer fett är det bara att ta vanlig majonäs, creme fraiche eller mer ägg t ex.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.