PT-kurs?

Home Forums Repan PT-kurs?

 • This topic is empty.
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
 • Author
  Posts
 • #99613
  #1071117

  Hej!
  Jag är intresserad av kurs/utbildning inom/till personlig tränare och hittar flera olika aktörer. Undrar vilka som har en bra utbildning? Jag söker utbildning som har internationell status, både ute i Europa och i USA.

  Mycket tacksam för råd och synpunkter från er som gått olika kurser!

  Tack på förhand!

  #1071189

  Deep Bodywork har en utbildning i Göteborg som är av hög kvalite, har själv inte gått där men har kompisar som gjort det och de är väldigt nöjda! Jag själv ska gå den nästa år då jag gått ut ur gymnasiet. Ifall någon har intresse av den kan de kontakta mig då jag jobbar som säljare för dem och visst får det mig att låta partisk när jag säger att jag är säljare och att utbildningen är jättebra men jag kan även ge er folks facebook som gått den utbildningen som ni kan snacka med.

  Citat från en elevs facebook
  ”Marc Dansken Sheldon
  den 29 oktober i närheten av Långedrag via mobil
  Nu är första dagen på skolan över och jag kan bara säga att jag valt helt rätt, sjukt intressant och jag ser fram emot att kalla detta för mitt yrke!! Love it
  Sluta gilla · · Dela
  Du och 34 andra gillar detta.”

  Skolans rektor (Richard FitnessRichard Nilsson) är även nominerad till Guldhjärtat inom kategorin ”Årets PT”

  Just nu erbjuder jag om ni bokar via mig 2.5% rabatt på utbildning och alla deras andra tjänster, detta blir 1000kr vid utbildningen, inte mycket men alltid något!
  Länk till skolan
  http://www.deepbodywork.se/global/pt-school.php

  Mvh Vincent Nordgren! Min fb http://www.facebook.com/vincent.nordgren

  #1071318

  Du kan numera få den högst skattade och mest erkända licensen via högskoleutbildning. Du blir en NSCA-licensierad PT. Vi är först i Sverige med denna licens så vill du verkligen satsa på en internationell licens så rekommenderas denna. Dock är det minimum 3 års utbildning innan du kan ansöka om den så du får vara beredd att lägga lite tid :)
  http://www.hh.se/pressmedia/aktuellt/nyheter/nyhetsarkiv/nyheter/hogskolanpavagatterbjudaattraktivnscalicens.65437337.html

  #1071363

  Som tommy säger, våran utbildning är på 11dagars lektioner och 15dagars självstudier även här får du internationell licens. :)

  #1071407

  Hej Vincent94!
  Vad är det för internationell licens och vem står bakom den?

  #1071424

  Dock ska du ha med dig att licensen i sig kan i många fall vara skräp när det väl gäller att få jobb. Nog för att det oftast krävs en licens för att få en anställning men därefter gäller det förhoppningsvis att du håller en hög kvalitet under ditt coachande.
  Jag läser mycket för att jag vill kunna saker och ting på djupet. Saken är att ju mer man lär sig desto mer inser man att man inte vet så mycket. Mycket baserat på att forskningen fortfarande är i sin vagga när det gäller träning och kost. Sen ska man givetvis inte lita till fullo till all forskning då all forskning inte är välgjord och en del studier visar på insignifikanta skillnader, dock är skillnaden endast insignifikant på ett statistiskt plan. Den faktiska fysiologiska skillnaden kan mycket väl vara mätbar och påverka en hel del.

  Så kom ihåg att vilken utbildning eller kurs du än väljer så får du vara beredd på att vara både öppen och kritisk på samma gång. Det är en tuff balansgång :)

  #1071456

  Kanon och tack för den feedbacken Tommy!!! :-))

  #1071463

  Den som står bakom vår utbildning är vår rektor Richard ”FitnessRichard” Nilsson (http://www.facebook.com/FitnessRichard?fref=ts) som även kommer vara lärare på kursen. Han är nominerad till ”Guldhjärtat” och har själv 16års erfarenhet av styrketräning. Men som Tommy säger licensen betyder inte jättemycket när du väl har en anställning utan din kunskap och dig själv som person. Känner en kille som precis examinerat sig från deep bodyworks utbildning och han har redan haft 16inbokningar (http://www.facebook.com/MarcSheldonPersonalTrainer) Jag själv har haft 1pass med honom och han är riktigt duktig. Var även med när de examinerades och de fick ha prov i att lägga upp ett styrkepass och jag var ”testkanin”. Jag fick Thom som PT (http://www.mondoblog.se/urlifestyle/ hans blogg) och killen var riktigt duktig och jag lärde mig en hel del nya saker som jag aldrig skulle tänkt på och jag tyckte ändå att min teknik var bra innan, då den är 100gånger bättre än andras, men så var det ju inte. Vi står för kvalité och på det jag har sett av de nyexaminerade PTSarna stämmer detta.

  Som sagt rekomenderar jag denna om du vill bli PT och inte siktar på något annat än PT då det är en snabb utbildning som tar upp allt du behöver veta som en PT. Det negativa med utbildningen är att den kostar 40 000, men du får ju inga studielån som annars skulle uppstå. Snackade även med en kvinna från GU på mässan som var i helgen om min framtid. Hon rekomenderade mig att ta en kortare utbildning då hon sa att en längre var inte avgörande för min framtid som PT utan mer hur jag var som person (förlåt för upprepning). Jag kommer iaf gå denna utbildning när jag har gått ut 3an. Kan inte säga något annat än att lärarna (som jag träffat) är supertrevliga och besitter mycket kunskap.

  Men om du har mer frågor/funderingar eller om du vill boka så kontakta mig. Skriv i PM, här eller på facebook (http://www.facebook.com/vincent.nordgren)

  Mvh Vincent!

  #1071467

  Konsumentverket ihop med SIS har nu ÄNTLIGEN sammanställt nationella riktlinjer och minimikrav för att kunna kalla sig PT eller för den delen kunna utbilda människor till PT. Det är fortfarande bara riktlinjer men det är ett första steg. Riktlinjerna ligger i pressen och kommer publiceras om 2-3 veckor.

  Tänkte att detta kunde vara bra att veta innan man hoppar på en allt för okänd och icke erkänd skum utbildning (kommer inte på någon specifik just nu men det finns garanterat).

  http://www.konsumentverket.se/Nyheter/Pressmeddelanden/Pressmeddelanden-2012/Nya-riktlinjer-for-personlig-tranare-och-testledare/

  Mer info från SIS – http://www.sis.se/Press/Pressmeddelanden/Vad-kan-din-personliga-tranare/

  #1071475

  Inom Deep Bodywork har du även möjlighet att uppgradera titeln när du gått första PT-utbildningen till International Certified Elite Personal Trainer via Deep Bodywork. http://www.deepbodywork.se/global/eliteutbildning.php
  Huvudlärare för denna Elite-utbildning är Alhaji Jeng. Meritlista: (Friidrottslandslaget stavhopp) 2 EM finaler, VM finaler, Deltagande i 2 OS, Svenskt rekord, VM Silver, Finnkamp segrar, Flera SM Guld, Över 11 år i Friidrottslandslaget. För mer info, se länk: http://www.deepbodywork.se/global/eliteutbildning.php

  Hos oss har du även chansen att utbilda dig till kostrådgivare också: http://deepbodywork.se/global/kostradgivarutbildning.php

  Cgh läste fel på din föregående fråga men det är vi på deep bodywork som står för våran licens och vi är medlemar i EHFA länk: http://www.ehfa.eu.com/

  #1071511

  Ok och stort tack för alla tankar, feedback och information!! Känns som jag har fått nya och bra infallsvinklar! :-)))

  #1071519

  Nästa kurs med deep bodywork startar 3dec! Finns fortf några få platser kvar o det är först till kvarn så PM mig om du är itnresserad!

  #1071534
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.