Antibiotika – Styrketräning

Home Forums Skador och rehabilitering Antibiotika – Styrketräning

 • This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #51413
  #124344

  Hej!
  Jag är en kille på 18år och har styrketräning som projektarbete. Har träna lite mer än en månad nu och märker redan resultat. När det kommer till styrketräning är jag väldigt påläst och anser mig själv verkligen inte som en nybörjare… När jag funderar över något söker jag svar på nätet. Än så länge har jag inte hittat svar på mitt lilla dilemma som jag ska förklara nu.

  Jag var för några dagar sedan hos min husläkare för att hon skulle kolla på mina finnar som jag fått många av nu den senaste tiden. Innan hon tog en koll på dem berättade jag att jag hade provat det mesta men inget av det verkade fungera. Då sa hon att jag måste gå på antibiotika.
  DÄRFÖR undrar jag… Kan man styrketräna ifall man går på antibiotika för att motverka finnar? Vill inte förstöra mitt projektarbete genom att låta bli att träna några veckor. Ifall det finns någon som varit med om något liknande, snälla svara på denna tråden.

  Först tänkte jag att det kunde ha med mina kostillskott att göra men använder mig endast av Launch-PWO/Mutant Mayhem-PWO och vanligt Whey-80 protein. Har aldrig hört att någon fått finnar av dem kostillskotten, men har hört att folk fått det av kreatin, vilket jag inte använder mig av.

  Uppskattar ifall någon kan hjälpa mig!! :(

  #124345

  Orsaken till att man inte ska träna medan man går på antibiotikakur är att immunförsvaret går ner lite (kortsiktigt) efter ett hårt träningspass så att man då är lite extra infektionskänslig. Det är alltså inte kombinationen träning och antibiotika som kan vara farlig, det är kombinationen infektion och träning. Det verkar dock som om den värsta risken här är att acnen blir kvar så det är säkert inte speciellt hälsovådligt. Du kan iofs kolla med din läkare, men läkare är ett försiktigt släkte så hon tycker säkert att du ska hålla upp med träningen.

  #124346

  Hej.

  Jag tror inte det ska vara några problem att träna trots antibiotikabehandling i ditt fall. Hade du varit sjuk hade det varit en annan femma, man ska aldrig träna sjuk (i bästa fall är man bara sjuk lite längre stund och i värsta fall kan man utveckla en dödlig hjärtsäcksinflammation). Så kör på du!

  Hälsningar
  Sara
  Leg. Sjuksköterska under specialistutbildning inom intensivvård.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.