Behöva lite hjälp att lista ut vad som är fel på min ljumske

Home Forums Skador och rehabilitering Behöva lite hjälp att lista ut vad som är fel på min ljumske

 • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #71214
  #553285

  Först så lär jag väl gå till en läkare igen. Har gjort det en gång, men han var inte till nån vidare hjälp och gjorde ju inte direkt nån undersökning, minns inte riktigt vad han nu sa men prata om inflammation/bristning och sen, här får du zon, blir de inte bättre välkommen tillbaka ungefär.. Och min sjukgymnast gav upp var därför jag gick till läkare.

  Ska se om jag kan förklara på ett förstråligt och bra sätt. Men jag har haft problem med ljumsken sen i höstas, sen september, spelade en fotbollsmatch. Jag gjorde inget speciellt, utan det bara komma smygandes som säga och blev bara värre, sen är man ju dum att man vill fortsätta som när man var liten. De sluta iaf med att jag inte kunde gå utan att de gjorde ont, sen kunde inte resa mig hur soffan utan att de gjorde ont osv. Eller när man skulle vrida och vända på sig från vänstersida till höger när man låg och sov, bara lyfta benet gick inte..
  Nu är de väl bättre, men jsg tycker de går lite upp och ner, ibland känns de bättre, sen nästa dag kan det vara sämre..
  Jag gå utan problem, kan sitta på cykel utan problem. jag kan jogga/löpa var nu tempogränsen går. Men kanske direkt efteråt känner man att ljumske är lite sämre. Att när man ska ta av sig skon och man sitter ner och böjer sig ner då känns det.. Men sen nån gång, under dagen/kvällen,/natten är de som att smärtan återgå som den var före eller nåt =/
  Och tittar man på rehab. programmet sjukgymnasten gav mig så kan köra alla dem övningarna, knäböj, med fötterna framåt, även med fötterna riktigt snett utåt. kan köra baksidalår, framsidalår… Stå på en balansplatta och ha vikten fäst vid foten och jobba utåt går, men inåt gick inte. Men samtidigt tror jag de ha blivit bättre, för jag minns första gången hon ville att jag skulle göra den, då gick de inte alls, så skippade den övningen.
  Men nu kan jag lite iaf som säga utan att de gör ont. Kan nog slå passningar i fotbollen.. Det är som att jag kan göra ganska mycket, men de sitter ändå kvar där.. Sen om de blir bättre eller sämre, jag vet inte, när jag varit på gymet, så märker jag inte speciellt om de är bättre eller sämre. De är inte sämre efter de iaf. De är väl inte heller blivit sämre av att jag joggar/springer heller, men de verkar inte bättre eller. Står still lixom..
  Så jag vet att jag kan inte t.ex göra sits ups med en boll mellan knäna. Just att jobba inåt går inte.. T.ex jag kan sitta här i soffan och typ trycka ihop låret inåt mot det andra så gör de ont.
  Jag kan inte som säga använda muskeln på insidan, JObba inåt med benet som säga. Om jag ligger på rygg och har knät riktigt utåt mot sidan, typ V-vinkel, om ni hänger med?, och jag ska lyfta knät inåt/uppåt, de går inte, d gör ont, som att orkar inte..

  #553286

  okej, de betyder vad?
  Och vad ska göra för att som säga få bort det? om de går att få bort det?

  #553287

  hmm, hade garna viljat ha en losning pa hur jag kan som saga fa bort min skada tack, ett liv utan traning och fotboll funkar inte i mitt liv

  Ps mitt tangetbord ar cp, dar av inga [;’ a, a och o

  #553288

  Nu är det kris. Var till läkaren igen. NU vill han skicka mig på operation, rätt eller fel????

  #553289

  en specialist om googlar internet? och lyssnar på de jag sagt =) är de en riktigt undersökning?

  #553290

  nej då är de väl lika mycket mitt fel. Men jo, bara varit till den allmäna vårdcentralen typ. Jag har inte tillgång till nån specialist. Men jag funderar på att försöka hitta nån.
  MEn annars så, massage, är sånt bra eller dåligt?

  Edit: jag vet inte äns om ajg kört rätt program och kört allting på rätt sätt när det gäller rehab. t.ex heller.

  #553291

  Jo jag ska försöka hitta en bra läkare som kan ge mig en riktigt undersökning, för de har väl inte den där allmäna vårdläkare gett gissar jag på..

  Men tänkte medans så jag bara inte sitter still, vad för rehab, övningar kan man köra medans?

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.