Ont i axel i 5 månader

Home Forums Skador och rehabilitering Ont i axel i 5 månader

 • This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #106341
  #1082761

  Är 43 år gammal och tränar styrkelyft, har tränat ca 12 år styrkelyft.
  Är 172 lång , 96 kg. Tränar 4 dagar i veckan och det blir dåligt med konditions träning :)
  Nu till problemmet.

  Allt började i början av 2014, körde benböj,bänk och marklyft, gick bra under många år, men började få ont i höger knä.
  Åker till kiropraktor och provar antiflamatoriskt. Provar det mesta men inget fungerar, Åker till doktor och han säker att jag har för dåligt stöd i hålfoten. Åker till uppsala och får special gjorda fot inlägg och mitt knä blir bättre redan på 2 veckor :). Det är nu 2014 maj. Fortsätter träningen och börjar få låsningar i höger bröstrygg, vilket jag haft tidigare men lyckas träna bort det med rotations övning.
  Det är nu axeln börjar krångla på höger sida, som ni märker så är det bara höger sida som krånglar (knä,bröstrygg och axel). Ni ser på bilden vart jag har ont, värken är som tandvärk , inget som hugger. Det strålar ner i armen och fingrarna i bland. Har inte ont på natten, känns skönt när jag vaknar på morgonen, men ju mer dagen går desto mer ont får jag. Kan köra ganska tung bänk utan att jag känner någon smärta, det är i vilo läge tandvärken är. Har provat att träna rotary cuffen mer men tycker att det blivit sämre, samt provat all möjlig stretching. Har varit till naprapat,kiropraktor,diklofinak i 3-4 veckor dubbel dos, inget hjälper, ska få komma till en ortoped i slutet av januari.
  När det gäller bilden jag lagt upp så är huvud smärtan där 80 % är. Nacken är mera att det är stelt. Och utsidan axel är som tandvärk, har även i bland ont på fram sidan men är sällan.
  Känns hopplöst med sjukvården , det enda läkaren gör är att skriva ut piller och klämmer och känner på axeln. Har fått en slät rötgen efter mycket på tryckningar :), det visade

  Dikterande läkare: Wikblad Lars / Sekreterare: Ingen Höger axel: Accentuerad dorsal clavikelände I AC-leden normalt ledbrosk och inga subchondrala förändringar och inga osteofyter, ingen artros. Dock finns i övre kanten på clavikeländen en uppåt riktad exostos 6 mm stor med jämn cortikalis, en aning markerad kontur även för motsvarande övre kant på acromionsidanmen och klart mindre. För övrigt anmärkningsfritt, ingen gammal fraktur och ingen subluxation. GH-leden ua, normal distans mellan caput och acromion och ingen subacromiell impingement, ingen mjukdelsförkalkning. 09:19 2014-10-27 Sign.2 (Slutsvar): Wikblad Lars 1 av 1 utlåtanden har mottagits.

  Har nu gått över 5 månader med konstant värk, känns som jag provat allt.
  Någon som råkat ut för liknande och som kan ge goda råd :) Tack

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.