Ont i svanskotan….

Home Forums Skador och rehabilitering Ont i svanskotan….

 • This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #108559
  #1084784

  Hej!

  Har haft ett problem som bara kom av sig självt för snart 1,5år sen.
  Då, akut smärta i svanskotan/det området (väldigt svårt att precisera mer än så just då) som kom stötvis smärtpulser. Slutade med att jag fick åka in akut för jag vaknade av smärtinpulsen. Fick tabletter och det avtog.
  Smärtimpulserna försvann men har kvar smärta när jag sitter en längre stund och speciellt när jag ska resa mig upp igen, dom första 20cm från en sittande på stol till stående. Speciellt första 5cm när jag reser mig upp kan ta 15sekunder pga smärtan.
  Jag har inte slagit i svanskotan.
  Hela området är röngtad och inga synliga skador, inga tumörer, ingenting.
  Jag har träffat läkare, sjukgymnaster m.m inom allt från ryggspecialister till vanliga sjukgymnaster. INGEN har haft en idé om varför jag har ont i svanskotan utan jag har tränat smärtrehab i förebyggande syfte och stärkt upp bålen, ryggen, benen, strechat på så många olika sätt jag kan för att det ska lindra svanskotan men känner att faktiskt inget jag har gjort har hjälpt.

  Förutom en sak. Att inte sitta…
  Det hjälper ju jättebra tills jag sätter mig på en stol igen. Precis samma smärta trots att jag inte känt en smärtimpuls på 4veckor typ. Tillbaks som att jag reste mig för en kvart sen.

  Jag har inga problem när jag står upp, bara när jag sitter (och efter 1år litegrann när jag ligger ner oxå, ibland)

  Är det NÅGON därute som har en idé om vad det skulle kunna vara (långsökt eller ej) eller vart man ska vända sig för att kunna få hjälp?
  Sjukvården som jag träffat hittills har haft exakt noll att komma med och jag vill inte ha såhär jvla ont i resten av mitt liv.

  Om jag googlar får jag fram två olika möjligheter (som visserligen läkarna inte håller med om)

  1-Coccodynia
  2-Piriformis Syndrom

  Nån därute som har en idè?
  Mvh Lassis

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.