Ryggspecialist se hit! Hjälp!

Home Forums Skador och rehabilitering Ryggspecialist se hit! Hjälp!

 • This topic is empty.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #66620
  #471243

  Hej! Ni som har en utbildning inom idrottsmedicin!

  Idag när jag körde marklyft kände jag smärta som verkar komma ifrån kors-, alternativt ländryggens vänstra sida.

  Jag får jäkligt ont när t. ex ska ta på mig byxor eller skor stående samt när jag reser mig upp. Jag har haft akut problem med ryggen en gång tidigare men då i bröstryggen pga en låsning i leden mellan tvärutskottet och revbenet.

  Mitt bäcken är lite mer framåttippat då jag har lite stela höftböjare, framförallt vänster sida, så jag misstänker att det har att göra med det. Smärtan reduceras mer också under tiden jag stretchar Illiopsoas.

  Finns det något särskilt jag själv kan göra eller måste jag vända mig till en specialist? Jag har en hyfsad bild av sjukgymnastik, med tidigare bakgrund som hälsokonsulent och friskvårdsmassör så jag är inte helt borta vad gäller rehabiliterande övningar. Jag försöker stretcha regelbundet med liggande crossover och Prezelstretch.

  De med dålig kunskap om ämnet undanbedes att svara.

  #471244

  Ingen?

  #471245

  Hej!
  Det är bättre och gå till en sjukgymnast och få gjort en u-s av ryggen. Ställa diagnoser och ge råd till patienter man inte träffat är alltid svårt men ett tips är att du kollar upp t ex McKenziemetoden. Men som sagt, ring och boka en tid hos en sjukgymnast.

  #471246

  Det har gått över en del, och jag har ej haft möjlighet att vända mig till sjukvården ändå. Men någon som vet vad som var fel?

  #471247

  Hmm, ja tyvärr så är jag ju inte medicinskt specialiserad på ryggar men jag har själv en j-vla taskig rygg, tränar jag inte så får jag skylla mej själv då får jag så ont att jag knappt kan böja mej ner o knyta mina egna skor!! Ett tips till dej som jag själv har använt mej av är att ligga på mage på golvet o göra klassiska rygglyft o efter det så inta ”kattställningen” svanka o böj ryggen uppåt, några gånger, jag tror att du vet vad jag menar sen är det bra om du kan hänga nånstan att kotorna kan ”dra” ut sej, sen ska du stetscha höftkammen men allt sånt här finns på nätet, bara du letar. Jag hittade det jag sökte på ”ryggskolan”

  #471248

  Jo jag känner till övningarna du nämner. Det har gått över nu och antar att det kan ha blivit ett snedvridet tryck på diskarna under marken. Har inte kört marklyft igen sen dess. Får utvärdera och se hur det blir. Tänkte köra idag men jobbet kom emellan.

  Tack ändå!

  #471249

  Är själv inte utbildad inom nått men för mig låter det som en början på diskbrock.

  #471250

  hej
  se mitt svar till gullepoj
  lycka till
  anders m

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.