Reply To: Matbilder !

Home Forums Matlagning och Recept Matbilder ! Reply To: Matbilder !

#224683

Dagens middag;

Indisk kycklinggryta serverad med isbergssallad,tomat,gurka och apelsin samt hackade mandlar ovanpå. Tog mig tiden att experimentera lite nu när det är diettider, och det här blev riktigt lyckat. Jävligt mycket mat oxå, man blev sjukt mätt. Ingen aning om hur många kcal vi pratar om här, räknar aldrig…

[img=http://img36.imageshack.us/img36/7636/bild0006.jpg]Recept: (Väger aldrig maten så har ingen aning om mängderna här riktigt, så det får ni ta med en nypa salt)Du behöver: (Räcker till 2 riktigt stora portioner)
2 kycklingfiléer
Kvarg (ca 150g)
2 Mörötter
1 Röd och 1 gul lök
Garam Masala
Ingefära
Peppar
Paprikapulver
Kycklingbuljong

Blanda Garam Masala, Ingefära, Peppar och Paprikapulver samt en skvätt olivolja med Kvargen i en skål. Skär kycklingen i bitar och blanda ner i marinaden.

Hacka morötter och lök på önskat vis (jag hade gärna haft paprika istället för morötter, men hade inget hemma), börja sedan med att fräsa morötter tillsammans med Garam Masala, Ingefära och Paprikapulver. När de fått lite färg kastar du ner löken och steker allt en kort stund till. När det är färdigstekt, lägg upp det på en tallrik för att vila.

Stek sedan kycklingen i olivolja, och plocka lämpligtvis upp bitarna med en gaffel ur marinaden precis så att det ligger ett tunnt lager av marinad kvar över bitarna. Häll därefter i grönsakerna igen, blanda i kycklingbuljong(jag blandade kokat vatten med 2 buljongtärningar) och häll sedan i det som finns kvar av marinaden. Krydda med samma kryddor igen för extra smak och låt sedan sjuda ca 10min. Jag hade ingen redning hemma, men vill man ha såsen lite tjockare fungerar maizena(?) perfekt. Servera med vad du vill, men salladen här tillsammans med apelsin blev en fin blandning av starkt och sött. Lycka till!