Home › Forums › Matlagning och Recept › Matbilder !
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
14 juni, 2009 at 15:18 #224680
Anonym anvandare
MembermSJÖDIN wrote:SmaskensJag är skadad efter höstens skolämnen men jag tänker direkt på konsistensanpassad sjukhuskost.
En lyxig och god variant dock.
14 juni, 2009 at 16:28 #224681Anonym anvandare
MemberKvällens käk då, 3skivor rostbiff, 2 skivor kassler, lite champinjonsås, och resten frukt (någon som kan säga ungefär hur mkt kcal detta är?)
14 juni, 2009 at 17:11 #224682Anonym anvandare
Member4-500 skulle jag tippa på
15 juni, 2009 at 18:24 #224683Anonym anvandare
MemberDagens middag;
Indisk kycklinggryta serverad med isbergssallad,tomat,gurka och apelsin samt hackade mandlar ovanpå. Tog mig tiden att experimentera lite nu när det är diettider, och det här blev riktigt lyckat. Jävligt mycket mat oxå, man blev sjukt mätt. Ingen aning om hur många kcal vi pratar om här, räknar aldrig…
[img=http://img36.imageshack.us/img36/7636/bild0006.jpg]Recept: (Väger aldrig maten så har ingen aning om mängderna här riktigt, så det får ni ta med en nypa salt)Du behöver: (Räcker till 2 riktigt stora portioner)
2 kycklingfiléer
Kvarg (ca 150g)
2 Mörötter
1 Röd och 1 gul lök
Garam Masala
Ingefära
Peppar
Paprikapulver
KycklingbuljongBlanda Garam Masala, Ingefära, Peppar och Paprikapulver samt en skvätt olivolja med Kvargen i en skål. Skär kycklingen i bitar och blanda ner i marinaden.
Hacka morötter och lök på önskat vis (jag hade gärna haft paprika istället för morötter, men hade inget hemma), börja sedan med att fräsa morötter tillsammans med Garam Masala, Ingefära och Paprikapulver. När de fått lite färg kastar du ner löken och steker allt en kort stund till. När det är färdigstekt, lägg upp det på en tallrik för att vila.
Stek sedan kycklingen i olivolja, och plocka lämpligtvis upp bitarna med en gaffel ur marinaden precis så att det ligger ett tunnt lager av marinad kvar över bitarna. Häll därefter i grönsakerna igen, blanda i kycklingbuljong(jag blandade kokat vatten med 2 buljongtärningar) och häll sedan i det som finns kvar av marinaden. Krydda med samma kryddor igen för extra smak och låt sedan sjuda ca 10min. Jag hade ingen redning hemma, men vill man ha såsen lite tjockare fungerar maizena(?) perfekt. Servera med vad du vill, men salladen här tillsammans med apelsin blev en fin blandning av starkt och sött. Lycka till!
15 juni, 2009 at 18:32 #224684Anonym anvandare
MemberAlla kycklingrecept är välkommna så, upp med det!
Såg jävligt gott ut!
15 juni, 2009 at 21:51 #224685Anonym anvandare
MemberDagens delikata lunch.
[img=http://farm4.static.flickr.com/3339/3630163618_f49b19877f_o.jpg]
16 juni, 2009 at 11:57 #224686Anonym anvandare
Member250g kyckling 50g ris & svamp & lök + gurka :up:
16 juni, 2009 at 12:04 #224687Anonym anvandare
MemberMR.Marcher wrote:250g kyckling 50g ris & svamp & lök + gurka :up:16 juni, 2009 at 13:33 #224688Anonym anvandare
MemberLunch på balkongen
Sallat, tomat, paprika, matvete, kidneybönor och hyvlad parmesan serverat till tandorikryddad grillad kycklingklubba och isvatten.16 juni, 2009 at 18:47 #224689Anonym anvandare
MemberHar fått ont i halsen så det är hög tid att ägna lite mer tid i köket som kompensation. Detta avnjöts precis på en solig balkong och var både extremt utsökt och fungerar väll bra för att hålla magen platt.
Ugnsstekt Kycklingfilé med kryddstark Kvarg/Pinjenöts-glaze, stekta sojabönor och kantareller samt en sallad med isbergssallad, random ”salladsmix”, tomat, gurka och champinjoner. Voila!
[img=http://img15.imageshack.us/img15/7040/bild0008s.jpg]
16 juni, 2009 at 19:54 #224690Anonym anvandare
MemberDet där ser sjukt gött ut jon.b!
17 juni, 2009 at 15:49 #224691Anonym anvandare
Memberlunchen
17 juni, 2009 at 17:45 #224692Anonym anvandare
MemberNiklas Sjöö wrote:lunchenså ska en portion se ut
18 juni, 2009 at 17:49 #224693Anonym anvandare
MemberBräserad kycklingfilé inlagd i hemmagjord marinad, spaghetti, rödvinssås och gurka
18 juni, 2009 at 20:08 #224694Anonym anvandare
MemberDet där såg riktigt gott ut Nordin!
Kan du mejla över en portion till mig.?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.