Reply To: Matbilder !

Home Forums Matlagning och Recept Matbilder ! Reply To: Matbilder !

#225006
Niklas Sjöö wrote:
Andy: Pizzan ser fett god ut men frågan är om den verkligen är i klass med en standardpizza? Jag har iofs aldrig testat 5% ost. Någonsin. Inte gratinerat fullkornsbröd heller för den delen. Men med en grym tomatsås och bra kryddor så tror jag på din bagare :up:

Hur upplever du att smaken är i jämförelse med en traditionell? Kommer du fortsätta med denna specialare efter dieten är över?

Det är lite som du säger, de magra ostarna är torrare. Dock tycker jag att de blir helt ok när de blir uppvärmda och får smälta.
Anledningen till varför jag tog den här typen av pizza är för att jag ville höja mina kolhydrater en aning och älskar pizza. Så varför inte slå två flugor i en smäll.
Pizzan blev faktiskt riktigt riktigt god, hur det än låter. Nu ser man inte all lättkesella sås som jag åt, men tror det var närmare 200g av den varan. Vilket gjoede allt lite vattningare.

Fördelarna mot vanlig tråkig byggarmat är:

  • Nybakt bröd direkt från ugnen
  • fettsnålt utan att vara trist
  • kyckling, räkor, champinjoner och vitlök direkt från en pizza ugn (älskar den kombon)
  • En krämig sås till med smaker av örter och vitlök
  • Den sociala aspekten att kunna gå ut och äta med sin flickvän

Nu fick Deniz rätt fria händer och det här är en pizza han äter själv under sin diet (där det är jag som styr hans intag).
Jag kommer faktiskt efter sm stanna kvar en kväll och få ta fram en egen god ”hälso” pizza bara för mig…
Men det blir nog en gammal klassiker som jag gjort tidigare med mina favorit ingredienser.
Mycket räkor, musslor, myckat champinjoner, kronärtskocka, färskatomat, vitlöks olja som ringlas över och sedan färsk basilika när den kommer ut ur ugnen. Något sådant. Tror det blir mozzarella på den också, med nymalen svartpeppar.
Håller även på att ta fram en ny typ av kycklingpizza jag aldrig sett, men receptet börjar forma sig i huvudet.

Grejen är att min vän antagligen ska ställa upp i SM för pizzabagare, så vi kommer att slå våra kloka huvuden ihop och göra något nytt och hälsosammare.