Reply To: Övningar för rotator cuff

Home Forums Allmänt om gymträning Övningar för rotator cuff Reply To: Övningar för rotator cuff

#912201

Håller med dig om att utåtrotatorerna står sig rätt klent som bara är 3st m. infraspinatus, m.teresminor och m. deltoideus dorsala fibrer jämförst med 5st inåtrotatorer (m.subscapularis, m.teres major, m.deltoideus främre fibrer, m.pectoralis major samt m.latisimus dorsi) till större del starkare muskler.

Men om syftet är att stabilisera caput humeri (led huvud) mot cavitas glenoidalis (ledpanna) så bör träning läggas på m.subscapularis då ingen av m.teres major, m.deltoideus främre fibrer, m.pectoralis major samt m.latisimus dorsi har den funktionen.

Men som du säger ska mkt krut läggas på utåtrotatorerna och fokus på god rörlighet i inåtrotatorerna för att minska skada.

Susi: Du måste fråga dig varför du ska träna rotatorkuffen, har du en ledlaxitet (slapphet i leden) som du vill bli av med eller är det som arne syftar på en obalans i styrkan förhållande mellan inåt-utåtrotatorer? Utåtrotatorerna kan du nog lägga lite tid på då de ofta glöms bort. Övningen som Arne visade i början av tråden kan då vara ett bla komplement (ska själv testa den idag)