Protein i ägg

Home Forums Kost och Näringslära Protein i ägg

  • This topic is empty.
Viewing 16 post (of 16 total)
  • Author
    Posts
  • #544440
    Moonmaart wrote:
    Enligt den här sidan så ökar mängden kalorier när man steker ägget, gäller detta då man steker i teflonpanna utan smör också? Eller är det smöret som är inräknat?
    malawiglenn wrote:
    Ja det är inräknat.. annars hade ägg på något sätt brutit emot fysikens lagar om energins bevarande :)

    Nej det är primärt pga vattenavgivningen. Ibland räknar de in en uppskattad mängd stekfett men om inte så är det ändå korrekt att ange högre siffror för det stekta ägget.

    100 gram stekt ägg innehåller mindre vatten än 100 gram rått ägg och då blir det automatiskt mer makronutrienter per 100 gram i det stekta ägget. Samma ägg rått eller kokt kommer givetvis innehålla lika mycket energi men då kommer det stekta även väga mindre.

    Jämför ett russin och en vindruva.

Viewing 16 post (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.