Home › Forums › Matlagning och Recept › Fullkorns Lasagne (6port)
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
19 mars, 2006 at 20:28 #469311
Anonym anvandare
MemberVerkar som ett kanon gott recept! Jag är ett stort fan av lasagne så det ska definitivt testas. Tänkte också fråga angående mängden keso?
Hur är det med pastasåskryddorna? Jag tror att det blir minst lika gott att köpa dolmino och blanda ner i köttfärsen, fast det kanske blir lite onyttigare då? Har fått en känsla av att ”konstgjorda” pastasåser är lite onyttigare än tomatpuré och egen krydda.
13 april, 2006 at 11:48 #469312Anonym anvandare
MemberHej. Ang mängden keso beror på hur mycket du vill ha mellan plattorna, hur tjock/hög du vill att den ska bli, hur mycket protein du vill få med osv… man får testa sig fram. Du behöver inte följa innehållet slaviskt i receptet ovan.
Nu senast så använde jag inte någon pastasås alls. Bara kryddor och tomatpuree. O det blev precis lika gott :emo-thumb. Är lite osäker om det finns socker i tomatpuree…..har inte kunnat utläsa det på tuben i alla fall…..nån som vet?
…..oj, nu plingade micron….. blev faktiskt lasagne idag
josfin wrote:Verkar som ett kanon gott recept! Jag är ett stort fan av lasagne så det ska definitivt testas. Tänkte också fråga angående mängden keso?Hur är det med pastasåskryddorna? Jag tror att det blir minst lika gott att köpa dolmino och blanda ner i köttfärsen, fast det kanske blir lite onyttigare då? Har fått en känsla av att ”konstgjorda” pastasåser är lite onyttigare än tomatpuré och egen krydda.
13 april, 2006 at 12:10 #469313Anonym anvandare
Membervad e skillnaden mellan Quornfärs och vanlig färs?
13 april, 2006 at 14:55 #469314Anonym anvandare
MemberXtant wrote:vad e skillnaden mellan Quornfärs och vanlig färs?quornfärs är vegetarisk :nod
13 april, 2006 at 18:01 #469315Anonym anvandare
MemberSpännande, min står i ugnen just nu
17 april, 2006 at 10:16 #469316Anonym anvandare
MemberHar du keso/kesella mellan varje lager också eller bara längst ned och längst upp?
Finns ngn fettsnål keso i storpack, jag har letat överallt men jag hittar bara mindre förpackningar?
MVH
19 april, 2006 at 19:12 #469317Anonym anvandare
MemberKom just från köksbordet och denna smakade prima!!!
Kan rekomendera att hälla av lite vätska på dom krossade tomaterna.men detta va gott, Tackar!!!
23 april, 2006 at 18:27 #469318Anonym anvandare
MemberJag tillagade denna rätt idag efter ett hårt träningspass. Det smakade gott, men blev en aning för vattnigt.
Men det gick ned lite väl mycket mat idag. Hur som helst så smakade det gott.
MVH
17 augusti, 2006 at 20:51 #469319Anonym anvandare
MemberSmaskens!
Delikateskryddad tomatpuré använde jag, sen sista 10 minuterna toppade jag med ett lager riven 5% ost, det gjorde susen. Körde 35 minter totalt i ugnen, stekte inte upp färsen innan. Jag hade hackad grön och röd paprika i, gillar den smaken i köttfärsen.
Jag tog ut den och tryckte ner de översta plattorna två gånger under tiden, hellre platt och mjuk än hög och torr.
Mycket spiskummin, paprika och mexikansk kryddblandning.
Nästa gång ska jag lyxa till det och göra en halvnyttig bechamelsås får att få den lite extra krämig.17 augusti, 2006 at 21:14 #469320Anonym anvandare
MemberSer verkligen smaskigt ut wesaft!
21 augusti, 2006 at 11:36 #469321Anonym anvandare
Membernikasp wrote:1 portion = alla ingredienser/6 = 330 gram:
[img=http://www.azplund.com/web/lasagne_1portion.gif]Oj. Vad är proteinmängden i den där 330 gramsportionen?
Ser ut som diagramet slåt högt…(?).Det vaerkar allefall som att du har levererat en smärre succé här.
Ska prova denna framöver!EDIT: Aha. 45 g stog det ju under.
21 augusti, 2006 at 22:21 #469322Anonym anvandare
MemberDen var riktigt bra! Nästa gång ska jag komma ihåg tomatpurén också så blir det säkert ännu bättre. :emo-thumb
9 mars, 2009 at 18:54 #469323Anonym anvandare
MemberSka iväg till affären nu, återkommer med res (=
9 mars, 2009 at 22:04 #469324Anonym anvandare
MemberBlev 2 rätt stora former..
Gjorde en köttfärssås med drygt 1.2 kg nötfärs, med lite morötter, majs, paprika lök osv.
Kryddade den rätt bra.Hade ungefär:
1.25 kg Keso
750 gram KesellaAvnände lite smaksatt Keso. Allt blev Väldigt gott!
[img=http://img15.imageshack.us/img15/7493/dsc00248ejm.jpg]25 mars, 2009 at 01:53 #469325Anonym anvandare
MemberDetta ska testas, ser riktigt mumsigt ut!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.