Home › Forums › Matlagning och Recept › Matbilder !
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
13 augusti, 2009 at 11:12 #224875
Anonym anvandare
MemberRiktigt fina byggarmål Andreaz! Vad innehåller oxfilésalladen?
13 augusti, 2009 at 11:20 #224876Anonym anvandare
MemberMina två senaste middagar.
Bild nr 1 – Råstuvad potatis, köttfärs med lök och majs med smält smör.
Bild nr 2 – Stekt torsk, kokpotatis och spenat13 augusti, 2009 at 14:50 #224877Anonym anvandare
MemberHärlig husmanskost där, nible! :up:
13 augusti, 2009 at 15:51 #224878Anonym anvandare
MemberRasmus Kjellberg wrote:Härlig husmanskost där, nible! :up:Yes, ibland är det faktiskt det bästa som finns.
Speciellt efter en tvådagars grisfylla. :p
13 augusti, 2009 at 15:53 #224879Anonym anvandare
Membernible wrote:Speciellt efter en tvådagars grisfylla. :pAmen to that.
Massa vatten och salt mat är toppen då.
Om man har någon aptit alls förstås vilket jag kan sakna helt under en bakfylla..13 augusti, 2009 at 17:06 #224880Anonym anvandare
MemberRasmus Kjellberg wrote:Amen to that.
Massa vatten och salt mat är toppen då.
Om man har någon aptit alls förstås vilket jag kan sakna helt under en bakfylla..Mjo, speciellt när man ligger på dasset och spyr kan det vara svårt att äta torsk och spenat.
13 augusti, 2009 at 18:45 #224881Anonym anvandare
Memberspinaround wrote:Riktigt fina byggarmål Andreaz! Vad innehåller oxfilésalladen?Humm… Måste jag tänka.
Skivad oxfile, tomat, gurka, paprika och spenat. Sen brassade jag på med kesoröran som bestod av keso/ägg/rödlök/vitlök/dijonsenap. Blev riktigt bra!
14 augusti, 2009 at 19:47 #224882Anonym anvandare
MemberKvällens grillning!
Ryggbiff med svartpeppar, chiliflakes och vitlök samt havssalt.
Till det dillkokt färskpotatis, avokadosås (avokado mixat med 10%-ig kesella), fetaostsås (fetaost mixat med 10%-ig kesella), grillade grönsaker i form av gul och röd paprika, rödlök och zucchini. Dessutom några skvättar hyperstark sås (vid namn ”Mama Africa”) från en delikatessbutik i Uppsala.
Sjukt gott!!!
14 augusti, 2009 at 19:53 #224883Anonym anvandare
MemberCeasarsallad
14 augusti, 2009 at 23:14 #224884Anonym anvandare
MemberDressingen till ceasarsallad är riktigt underskattad. Gjorde du den själv?
15 augusti, 2009 at 08:18 #224885Anonym anvandare
MemberAndreaz Engström wrote:Dressingen till ceasarsallad är riktigt underskattad. Gjorde du den själv?Absolut! Jag är lite för kräsen för att köpa färdig på flaska.
15 augusti, 2009 at 09:53 #224886Anonym anvandare
MemberGjorde en massa goa fiskbiffar av färsk sej igår tillsammans med snabblagad lätt-remoulad och sötsyrliga rivna morötter – så har man man go mat hela helgen – blev extra gott med lite sojasås i fiskbiffarna
[img=http://lissfit.files.wordpress.com/2009/08/fishbiffhaug.jpg][img=http://lissfit.files.wordpress.com/2009/08/fiskebiffer.jpg]
15 augusti, 2009 at 12:50 #224887Anonym anvandare
Membernenya wrote:Absolut! Jag är lite för kräsen för att köpa färdig på flaska.Det var det jag misstänkte!
Har du något bra recept som du vill dela med dig av, eller är det hemligt?15 augusti, 2009 at 13:05 #224888Anonym anvandare
MemberAndreaz Engström wrote:Det var det jag misstänkte!
Har du något bra recept som du vill dela med dig av, eller är det hemligt?Självklart delar jag med mig!
Det här grunden jag gör sen brukar jag smaka mig fram, ex tillsätta en sardellfilé till eller lite mer vinäger, peppar och salt.
Det blir en ganska stor sats men den klarar sig i kylen ett tag. Ofta halverar jag den och vispar då ägget och tar hälften. Annars blir den för krämig.
En stor sats
2½ dl olja (raps)
1 ägg
3 msk färskpressad citron
ca 1 msk dijonsenap
2-3 sardellfiléer
1-1½ vitlöksklyfta
1 msk vatten
3/4 msk vitvinsvinäger
salt och peppar efter smak. (nymald från kvarn helst)Mixa allt tills det blivit slätt och krämigt.
16 augusti, 2009 at 14:07 #224889Anonym anvandare
MemberRichard B wrote:Snart dags att äta ”second breakfast” på jobbet och efter att tittat några sidor bakåt så är jag faktiskt riktigt hungrig!!haha u LOTR nerd
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.