Matbilder !

Home Forums Matlagning och Recept Matbilder !

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 2,806 through 2,820 (of 6,783 total)
  • Author
    Posts
  • #224875

    Riktigt fina byggarmål Andreaz! Vad innehåller oxfilésalladen?

    #224876

    Mina två senaste middagar.

    Bild nr 1 – Råstuvad potatis, köttfärs med lök och majs med smält smör.
    Bild nr 2 – Stekt torsk, kokpotatis och spenat

    #224877

    Härlig husmanskost där, nible! :up:

    #224878
    Rasmus Kjellberg wrote:
    Härlig husmanskost där, nible! :up:

    Yes, ibland är det faktiskt det bästa som finns. :P

    Speciellt efter en tvådagars grisfylla. :p

    #224879
    nible wrote:
    Speciellt efter en tvådagars grisfylla. :p

    Amen to that.
    Massa vatten och salt mat är toppen då.
    Om man har någon aptit alls förstås vilket jag kan sakna helt under en bakfylla..

    #224880
    Rasmus Kjellberg wrote:
    Amen to that.
    Massa vatten och salt mat är toppen då.
    Om man har någon aptit alls förstås vilket jag kan sakna helt under en bakfylla..

    Mjo, speciellt när man ligger på dasset och spyr kan det vara svårt att äta torsk och spenat. :(

    #224881
    spinaround wrote:
    Riktigt fina byggarmål Andreaz! Vad innehåller oxfilésalladen?

    Humm… Måste jag tänka.

    Skivad oxfile, tomat, gurka, paprika och spenat. Sen brassade jag på med kesoröran som bestod av keso/ägg/rödlök/vitlök/dijonsenap. Blev riktigt bra!

    #224882

    Kvällens grillning!

    Ryggbiff med svartpeppar, chiliflakes och vitlök samt havssalt.

    Till det dillkokt färskpotatis, avokadosås (avokado mixat med 10%-ig kesella), fetaostsås (fetaost mixat med 10%-ig kesella), grillade grönsaker i form av gul och röd paprika, rödlök och zucchini. Dessutom några skvättar hyperstark sås (vid namn ”Mama Africa”) från en delikatessbutik i Uppsala.

    Sjukt gott!!!:P

    #224883

    Ceasarsallad

    #224884

    Dressingen till ceasarsallad är riktigt underskattad. Gjorde du den själv?

    #224885
    Andreaz Engström wrote:
    Dressingen till ceasarsallad är riktigt underskattad. Gjorde du den själv?

    Absolut! Jag är lite för kräsen för att köpa färdig på flaska. ;)

    #224886

    Gjorde en massa goa fiskbiffar av färsk sej igår tillsammans med snabblagad lätt-remoulad och sötsyrliga rivna morötter – så har man man go mat hela helgen – blev extra gott med lite sojasås i fiskbiffarna :P

    [img=http://lissfit.files.wordpress.com/2009/08/fishbiffhaug.jpg][img=http://lissfit.files.wordpress.com/2009/08/fiskebiffer.jpg]

    #224887
    nenya wrote:
    Absolut! Jag är lite för kräsen för att köpa färdig på flaska. ;)

    Det var det jag misstänkte!
    Har du något bra recept som du vill dela med dig av, eller är det hemligt?

    #224888
    Andreaz Engström wrote:
    Det var det jag misstänkte!
    Har du något bra recept som du vill dela med dig av, eller är det hemligt?

    Självklart delar jag med mig!

    Det här grunden jag gör sen brukar jag smaka mig fram, ex tillsätta en sardellfilé till eller lite mer vinäger, peppar och salt. :)

    Det blir en ganska stor sats men den klarar sig i kylen ett tag. Ofta halverar jag den och vispar då ägget och tar hälften. Annars blir den för krämig.

    En stor sats

    2½ dl olja (raps)
    1 ägg
    3 msk färskpressad citron
    ca 1 msk dijonsenap
    2-3 sardellfiléer
    1-1½ vitlöksklyfta
    1 msk vatten
    3/4 msk vitvinsvinäger
    salt och peppar efter smak. (nymald från kvarn helst)

    Mixa allt tills det blivit slätt och krämigt.

    #224889
    Richard B wrote:
    Snart dags att äta ”second breakfast” på jobbet och efter att tittat några sidor bakåt så är jag faktiskt riktigt hungrig!!

    haha u LOTR nerd :D

Viewing 15 posts - 2,806 through 2,820 (of 6,783 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.