Reply To: Äta BACON varje dag, är det farligt?

Home Forums Matlagning och Recept Äta BACON varje dag, är det farligt? Reply To: Äta BACON varje dag, är det farligt?

#513049
biffen669 wrote:
Det är korrekt att matindustrin skull kunna framställa mindre halter av skadliga ämnen och tillsatser i maten. Men priset avgör dock i denna lukrativa industri. Tyvärr så köper majoritetet av jordens befolkning efter pris och ej efter kvalitét. Vi lockas med miljard reklam att konsumera mer & mer. I våran ”zombievärld” gör vi det reklamen säger utan att göra anspråk på vad maten/näringstillskott faktiskt innehåller (rent allmänt betéende dock). Men vi har dock ett val. Den fria viljan vi föddes med och kan välja närodlat etc om man vill ha bättre födointag.

Jag tror det är någon slags följd effekt av att vi människor i I-länderna förväntas leva som robotar (mer eller mindre) jag menar inte att man ska klaga på att man lever i ett I-land. Men man har så många arbetsuppgifter, förväntningar, ansvar och krav; att när den gemene personen sen blir ”informerad” via tv:n vad man ska äta blir det ofta så att man knappt ens reflekterar före man handlar maten, eftersom vi är vana att bli ”styrda”.

Men i kroppsbyggarnas värld kan saker o ting vara lite annorlunda. Vi gör bättre val av mat eftersom vi fokuserar oss så kraftigt på kroppen, och därför blir den inte bortglömd.

Omen: Jag tycker du ska sluta upp med att överkonsumera bacon på det viset som även flera andra skrivit.
Har för mig att nitritsalt är relaterat med tarmcancer, vilket är vanligt bland folk i lite högre ålder.