Proteindrink innan träning

Home Forums Kosttillskott Proteindrink innan träning

  • This topic is empty.
Viewing 7 posts - 31 through 37 (of 37 total)
  • Author
    Posts
  • #559723
    King Grub wrote:
    Vassle är bättre än kasein som mellanmål, om syftet med proteinintaget är ökad muskeluppbyggnad. Vassle stimulerar proteinsyntesen. Det gör inte kasein. Och är det inte väldigt många timmar mellan målen, har man långsamt protein från dom vanliga måltiderna att tillgå ändå. Så lite som 30 gram kasein eller annat långsamt protein kan användas i proteinsyntesen i 6-8 timmar. Då är det bättre att ta vassleprotein som mellanmål, så att proteinsyntesen även uppregleras över normala nivåer. Och i samband med träning, före eller efter, är vassle valet (eller EAA då, men det är inte med i just den här diskussionen).

    Om man käkar t.ex två knäckebröd eller en portion gröt och dricker vassleprotein, stimuleras proteinsyntesen ändå då eller gör resten av mellanmålet att vasslet tas upp långsammare och således inte påverkar proteinsyntesen lika mkt som vid ett mellanmål med endast en vassledrink?

    #559724

    Ja på båda frågorna.

    #559725
    King Grub wrote:
    Ja på båda frågorna.

    Du är KUNG

    #559726
    Eddie Vedder wrote:
    Vassle stimulerar muskelproteinsyntes, dvs att nytt muskelprotein byggs upp. Detta sker konstant i olika grader hela ditt liv men när den stimuleras extra så är den uppbyggnaden större än vid basnivåerna.

    Innebär det att man bygger mer muskler om man t.ex byter ut ett mellanmål som vanligtvis består av kvarg till vassleprotein ist? Kvarg stimulerar väl inte muskelproteinsyntesen?

    Finns det vassleprotein nån annanstans än just ur vasslepulver?

    #559727
    dilldipparn wrote:
    Innebär det att man bygger mer muskler om man t.ex byter ut ett mellanmål som vanligtvis består av kvarg till vassleprotein ist? Kvarg stimulerar väl inte muskelproteinsyntesen?

    Så kan man inte säga rakt av men just den måltiden kommer i alla fall innebära en ökad muskelproteinsyntes från vasslen jämfört med kvargen. Muskelproteinbalansen sett över hela dagen (eller längre tid än så) kan man givetvis inte uttala sig om bara utifrån de två variablerna.

    dilldipparn wrote:
    Finns det vassleprotein nån annanstans än just ur vasslepulver?

    Alla mjölkprodukter i varierande mängd. I vanlig mjölk är det ca 80% kasein och 20% vassle. Ostprodukter (kvarg, grynost, vanlig hårdost etc.) är dock näsan enbart kasein.

    #559728

    Ja, man bygger mer muskler en kort tid, men den stimulansen av muskeluppbyggnaden är nere på basnivåer igen ett par timmar efter vassleintag, för att sedan sjunka ned på negativ proteinbalans, katabolism, om inget ytterligare födointag sker. Kasein uppreglerar inte muskeluppbyggnaden nämnvärt, men kan i stället användas i den normala pågående proteinsyntesen under mångdubbelt så många timmar.

    Jämför man proteinerna rakt av, utan att ta hänsyn till några andra faktorer, och enbart ett isolerat intag, ger kasein den bättre proteinbalansen. Om man inte är fastande eller skall äta igen, gäller nog inte samma sak. Överhuvudtaget behöver man antagligen inte tänka på saken, om dygnets totala proteinintag är stort nog och man inte gör något extremt. Och tillför protein före/efter träning. I övrigt sköter det sig själv bara man äter tillräckligt fullvärdigt protein.

    20% av proteinet i vanlig mjölk är vassleprotein.

    #559729

    Okej då har det klarnat en hel del för mig :) Tusen tack både King Grub och Eddie Vedder för informativa och lärorika svar!

Viewing 7 posts - 31 through 37 (of 37 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.