Home › Forums › Matlagning och Recept › Matbilder !
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
13 juli, 2009 at 18:05 #224770
Anonym anvandare
MemberFlessa wrote:Ser riktigt gott ut ju. Ska fan dra och handla Youghurt nu direkt
Vilken sorts Youghurt är det du använder? Fetthalt & Märke tänkte jag då på främst, fast det kanske inte spelar så stor roll?Jag gjorde den i glassmaskin.. det kanske jag glömde skriva.
Jag tog tjejens yoghurt (hon var inte hemma). Är väl Arlas 2% mild vanilj yoghurt.13 juli, 2009 at 18:13 #224771Anonym anvandare
MemberAndreaz Engström wrote:Idag testade jag att göra glass på:2dl mild vaniljyoghurt
3dl mellan mjölk
1dl Sloow protein Vanilj
Hade lite sötningsmedel i också.. fråga mig inte varförBlev mäkta imponerad, då jag tycker att det är otroligt gott med yoghurtglass.
Så ni kan ju fortsätta att gå runt med era shakes.. så äter jag mitt proteinpulver i glass iställetMen vafan Andy nu måste jag köpa en maskin ju
drar till gymet med min shake13 juli, 2009 at 21:29 #224772Anonym anvandare
MemberVanessa Frykman wrote:Men vafan Andy nu måste jag köpa en maskin ju
drar till gymet med min shakeNästa gång blir det alltså en frysbox med glass?
13 juli, 2009 at 21:30 #224773Anonym anvandare
MemberMuppen wrote:Nästa gång blir det alltså en frysbox med glass?Hon menar att hon måste köpa en glassmaskin
14 juli, 2009 at 00:14 #224774Anonym anvandare
MemberAndreaz Engström wrote:Hon menar att hon måste köpa en glassmaskinJa, precis. sen byta shakern mot glass
15 juli, 2009 at 08:42 #224775Anonym anvandare
Memberfaran wrote:En ostkaka vars recept jag har modifierat efter mina smaklökar.
Det brukar bli ungefär 3 såna här i veckan för mig.Recept ifall att nån är sugen på att prova:
Ingredienser:
* 500 gr miniKeso
* 3 ägg
* 1,5 kapsyler flytande sötningsmedel (Sukketter)
* 1/2 dl vetemjöl
* 3 dl mjölk
* 2 tsk vaniljsockerGör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och sötningsmedel så det blir riktigt pösigt. Blanda i mjöl, vaniljsocker, mjölk och keso.
Häll smeten i en vid ugnssäker form, typ pajform. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme eller tills den fått bra färg.
Om ni vill kan ni skiva ner äpple i smeten och strö över mandelspån innan ni kör in den i ugnen. De senaste gångerna har jag även klickat i lite jordnötssmör för att variera det lite.
Servera kakan tillsammans med sylt eller bär. Vispgrädde också för den som inte deffar.
Mitt tips är att inte äta kakan på en gång, utan att ställa in den i kylen efter att den svalnat och äta den kall dagen efter.
Testade denna igår, böt ut mjölet mot bakepro. Hade dock inga mandelflarn hemma, hade nog varit gott till.
Hur som helst, helt underbart gott! Serverade med vaniljkesella och bär till. Gjorde den på eftermiddagen och hade den i kylen till 23 tiden då gästerna anlände. Åt upp resterande till frukost imorse :up:
15 juli, 2009 at 12:56 #224776Anonym anvandare
Memberfan vad folk kan laga mat + få det att se både gott och fresh ut
15 juli, 2009 at 13:18 #224777Anonym anvandare
Member2-300g kycklingfilé med rotfrukter, broccoli och hemmagjord tsatsiki
250g lax med rotfrukter, broccoli och hemmagjord tsatsiki
15 juli, 2009 at 21:19 #224778Anonym anvandare
MemberGrenen wrote:Testade denna igår, böt ut mjölet mot bakepro. Hade dock inga mandelflarn hemma, hade nog varit gott till.Hur som helst, helt underbart gott! Serverade med vaniljkesella och bär till. Gjorde den på eftermiddagen och hade den i kylen till 23 tiden då gästerna anlände. Åt upp resterande till frukost imorse :up:
Kul att du gillar den! :up:
Även jag åt ostkakan med vaniljkesella till frukost idag, men jag har gjort en sommarvariant då jag blandar i blåbär och björnbär i smeten. Riktigt gott!16 juli, 2009 at 08:08 #224779Anonym anvandare
Memberfaran wrote:Kul att du gillar den! :up:
Även jag åt ostkakan med vaniljkesella till frukost idag, men jag har gjort en sommarvariant då jag blandar i blåbär och björnbär i smeten. Riktigt gott!Kommer bli många fler framöver, ska testa denna. Hur stor form använder du? Min blev ca 1.5cm tjock när den var klar och kyld. Hittat något optimalt?
Lyrisk, inte tänkt att den kan vara så lätt att göra själv :p Frödinge ostkaka är ett återkommande inköp för mig.
16 juli, 2009 at 09:58 #224780Anonym anvandare
MemberGrenen wrote:Kommer bli många fler framöver, ska testa denna. Hur stor form använder du? Min blev ca 1.5cm tjock när den var klar och kyld. Hittat något optimalt?Lyrisk, inte tänkt att den kan vara så lätt att göra själv :p Frödinge ostkaka är ett återkommande inköp för mig.
Härligt! :emo-thumb
Min form är 27 cm i diameter. Kakan blir väl ungefär 1,5-2 cm tjock, och det tycker jag är perfekt. Tror inte man ska göra den för tjock, för då blir det nog för mycket vätska kvar i den.Ikväll blir det en ny. Den här gången med hallon, blåbär och cocos.
16 juli, 2009 at 21:35 #224781Anonym anvandare
MemberMarinerad kycklingfilé med kokt ris. Till det, en ruccola-sallad med bla rödlök, tärnad salladsost, paprika och en skvätt salladsdressing. Givetvis mjölk till detta!
16 juli, 2009 at 21:40 #224782Anonym anvandare
MemberMarenerad kycklingfile:P
17 juli, 2009 at 12:33 #224783Anonym anvandare
MemberFlessa wrote:RIktigt bra & fin mat det där. Det gör inte saken sämre heller att du tar bra bilder, :emo-thumbTack tack! Gott var det också!
Man kanske ska fortsätta knäppa några fler matbilder i framtiden..
17 juli, 2009 at 15:24 #224784Anonym anvandare
MemberJocef wrote:Marinerad kycklingfilé med kokt ris. Till det, en ruccola-sallad med bla rödlök, tärnad salladsost, paprika och en skvätt salladsdressing. Givetvis mjölk till detta!Hur marinerad och tillagad ?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.