Publishers Page: Förlagschefen har ordet

Det finns många sätt att producera en specialtidning på. Antingen sitter man död på sitt växande arsle, knackar på datorn och snackar i telefonen hela dagarna för att försöka få reda på vad som händer. Eller också lever man med tidningens budskap. Och är med i verkligheten.

Vi på BODY tränar. Nästan varje morgon hör jag Alex, herr chefredaktör, förnöjsamt klaga över träningsvärk i biceps eller i quadsen. Och de övriga här på redaktionen är inte sena att, med ett leende, stämma in i diskussionen – med nya tips och erfarenheter från de senaste träningspassen. Vår gemensamma nämnare är helt enkelt, utöver träningsvärken, att vi älskar att träna!

Vi på BODY har hela tiden som mål att försöka förgylla våra läsares vardag. Och vår egen. BODY är till exempel med och fixar evenemang som Luciapokalen, FitnessFestivalen och BODY Training Camp (i år åker vi till Portugal!). Jag vet inte hur många av dagens stora profiler som gjort sin debut eller inspirerats av de aktiviteter som vi sått fröet till. Men jag vet att de är många.

Vi försöker hela tiden hitta spännande infallsvinklar och nya aktiviteter, för att sedan presentera hela klabbet med bra bilder och texter. Så att alla kan förstå och inspireras. Både nybörjare och elit.

Vi jobbar nu under devisen ”Oavsett”, vilken ska förtydliga att BODY är en tidning för alla som tränar. Med tillägget ”hårt”. Oavsett vilken nivå du befinner dig på. Vi kunde lika gärna ha valt ordet ”seriöst”, men dessa ord är i träningssammanhang oftas synonyma.

Att leva med tidningen, eller att bara producera den kan jämföras med ett träningspass på gymmet. Antingen följer du de mallar som finns, tränar håller käften, ifrågasätter inget, lever på din fantasilösa diet och pinar dig till gymmet varenda dag. Eller också lever du ditt intresse.

Du tar med dig humorn in i träningspassen. Skrattar, varierar, tränar på andra gym ibland, varierar övningar, tävlar med en kompis och, ja, lever träning. Du äter gott, men nyttigt och förstår att bränslet du stoppar i dig inte bara ska ge kroppen vad den behöver, utan även själen. Allt medan ”träningsmaskinerna” går in i väggen av tristess.

Sommaren är snart här, och Fitnessfestivalen i Stockholm står för dörren. Om du inte redan har planerat in att besöka denna händelserika helg, eller anmält dig till någon av tävlingarna där, så är det hög tid nu! Den 14-15 maj smäller det, med ett avslutande Fitnessparty på Café Opera.

Be there.

Oavsett vad de som inte lever träning säger.

Bild 326661

Skriv till: BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Ove”.

ove@body.se