Ledaren: Johan har rätt

En sommar som ska ägnas till familj,

vänner och att leva kommer

redaktören att ta sig.

Om det är av erfarenhet vet jag inte, men jag har sedan en tid hittat ett sätt att träna som passar mig perfekt. Tidigt i ottan går jag upp, tar en kopp kallt kaffe (jag vet, men det är min enda perversion), sätter mig i bilen, åker till det nattöppna gymmet, och där ägnar jag all energi och uppmärksamhet åt mina egna muskler. Vila är ett fult ord så tidigt för mig, så superset, tri-set och giant-set blir istället legio. Det gör att jag med gott samvete och blank panna kan stappla ut till bilen, oftast inte mer än 25 minuter senare. Klar, färdig, stark och dessutom oförskämt lycklig. Därmed kan jag utan att darra hävda att jag faktiskt lever som jag lär.

Jag vill nu ge mig själv ännu ett publikt påbud att leva upp till. Men detta kommer att bli lite svårare. Det handlar om att sluta stressa.

Tro det eller ej, men att vakna upp med ambitionen att producera världens bästa muskeltidning kan vara en smula självuppslukande. Jag insåg häromdagen att jag fortfarande inte haft anledning att lära mig hur fjärrkontrollen till TV:n jag köpte i höstas verkligen fungerar. Och de fem minuter jag stal för en fika i solen på uteplatsen hemma i söndags kändes som julafton.

Och jag är inte ensam, känns det som. Den moderna människans mantra verkar låta ”Fort – fort”, för man ska ju hinna med så mycket. Därför blir det allt fler som av självupplevda krav stångar näsan mosig mot ”den där” väggen. Och jag har sett den komma jag med.

Därför kommer jag att från och med nu försöka göra nåt åt det. Att aktivt försöka hitta den balans som den underbare Olden tjatar sig blå om. Ambitionen, det vill säga målet, kommer fortfarande vara densamma. Men vägen dit måste ges lite mer guldkant. Den sommar som nu står för dörren kommer därför att bara ägnas åt familj, vänner och åt att leva.

Fortfarande är träningen en del i det, den sunda maten likaså. Men räkna inte med att jag besvarar några mail förrän i augusti…

Se nu till att ha en riktigt underbar sommar. För det kommer jag ha.

I dina växande musklers tjänst!

Bild 326477

Skriv till BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Alex”.

alex@body.se