Rytters Retro: Förlagschefen minns

En ung Arnold (tv) med en ännu yngre

förlagschef.

Tvåtusensex. Nytt år. Nya löften. Nya tider. Men de svunna åren då? Ska vi bara slänga dem i magnesiahinken på närmaste grottgym och glömma dem? Ska vi förpassa erfarenhet och dåtid till universums taklösa höjder? Och då för alltid?

Nej, det tycker vi på BODY är en felaktig strategi. Ty utan bakgrund, så har du svårt att få perspektiv på framtiden. Både avseende studier, träning, privatliv eller jobb. Vi vill detta år helt enkelt, tvärtom, lyfta fram livserfarenhetens närvaro. Direkt ur träningens hårda skola. Vi valde att kalla det Rytters Retro, så här 25 år efter det att undertecknad knackade de första raderna i denna specialtidning. Vad är då retro? Ordet kommer från latin och betyder ”bakåt”. Retro är alltså en beteckning för valfri och populär äldre stilriktning, som man återupplivar många år senare. Exempelvis anses disco vara något som var typiskt för 1970-talet. Discokläder idag är därför retro. Klädstilar kom mer igen, och kallas retrokläder. På 80-talet kom t ex neonfärger, plastsmycken och benvärmare. De är retro idag – och populariteten återkommer ungefär vart 20-30 år.

Vad kan då vara mer lämpligt än att köra lite muskelretro under vårt 25:e utgivningsår? BODY är, vad vi vet, Sveriges äldsta specialtidning, vilken efter så många år fortfarande har samma förlag bakom sig, inte genomlidit någon konkurs eller helt enkelt lagts ned. Ett fenomen, vilket annars, med ett snart 10 000 dagar långt facit i handen, är mer en regel än ett undantag. Vi KAN alltså vara retro. Med gott samvete.

Under åren har vi fått massor av brev, e-post och samtal, där ni läsare frågat om någon speciell profil. Ibland kan vi svara. Men ofta har vi ingen aning! I de kommande utgåvorna kommer du under denna vinjett att få träffa profilerna du saknat, eller undrat över. Vi är själva mycket nyfikna på vart många av de omslagsmodeller som förekommit har tagit vägen, eller var den talangfulle junioren, som bara försvann när han blev farsa, gör idag.

Och vart tog de gamla kända namnen vägen, som verkar vara puts väck från jordens yta. Kanske profilen som just du är nyfiken på kan hittas på någon chokladfabrik i Ytterhogdal, som advokat i Tokyo eller rent av som monster på Gröna Lund? Vi tänkte hålla oss till svenska profiler. I första hand. Men om det finns något internationellt namn som efterfrågas, ja då kan vi kanske göra en forced rep och pressa in den personen också.

Om du skickar en rad till ove@body.se – och skriv vem, eller vilka, du skulle vilja ha en up-to-date-artikel om, så lovar jag att applicera en blodhunds instinkt i jakten på forna hypertrofiprofiler. BODY kommer att åka och fånga dem, ta en bild och ta livspulsen.

Vi kryddar med roliga minnen. Backspegeln är monterad. Nu är det ditt mejl jag väntar på!

Bild 326290

Skriv till: BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Ove”.

ove@body.se