Ledare: Den individuella inspirationen

Mätt, belåten och enormt inspirerad.

Inspiration – ja, så stavas själva essensen i vårt uppdrag. Att inspirera dig till att ta nya tag, att prova på nya övningar och träningsupplägg, att testa nya maträtter och diettips. Kort och gott – inspiration som kan fungera som bränsle för dina egna ansträngningar där ute.

Men alla inspireras inte av samma saker. Jag (detta skriver jag utan att utge mig för att vara varken speciell eller typisk) inspireras till exempel enormt av en kvinna på gymmet. Nej, det är inte som du tror. Men varje morgon när jag kommer till gymmet så är hon där. Hon tränar i sina avklippta trädgårdshandskar, och kör enligt något säreget schema. Hennes ålder är cirka 63, men glad och pigg är inte tillräckliga ord för att beskriva henne. Sprudlande ligger närmare sanningen, och enligt henne själv är det träningen som gör det. Och det inspirerar mig… Om hon kan ta sig dit varje morgon så kan även jag. Om hon mår bra av att träna så kommer även jag att göra det. Och – kanske det viktigaste – om hon kan fortsätta att må bra av träningen ända upp i pensionsåldern – så kan jag också göra det. Och med dessa utsikter har jag inga som helst problem att ställa klockan en timme tidigare för att varje morgon kunna piska min lekamen en smula.

Vår förra utgåva var i princip helt tillägnad fitness. Och många är de som har hört av sig för att visa sin uppskattning över det greppet, och den medföljande DVD:n. Några har också uttryckt en annan uppfattning. Dessa kan vi härmed lugna genom att redan i denna utgåva vara tillbaka i våra stenhårda hardcoregängor igen.

Bodybuilding är och förblir vårt huvudsakliga fokus. Men ibland måste vi få variera oss. Annars blir vår tidning statisk, och därmed kanske ointressant som inspirationskälla.

I denna knallhårda utgåva kan vi fresta dig med ett riktigt tungt axelpass med fullblodsproffsen Johnnie Jackson och Branch Warren. På hela 12 sidor både visar och berättar de hur de gör. Vi har dessutom träffat en av svensk kroppsbyggnings stora, nämligen Eive Nilsson. I en kolhydrat-fattig intervju berättar han om sin 25 år långa karriär, som kunde avslutas med segern i Lucia Classic. Du får också stifta bekantskap med omslagsmodellen och stjärnskottet Henrik Jansson, som verkar kunna smälta vilken bodybuildingkritiker som helst. För att inte tala om alla flickhjärtan… Vi har även suttit tätt intill med Mikaela Strand, som med framgång lyckas kombinera byggning och fitness. Cool, tyckte vi.

Vi vill även slå ett slag för vår andra fundamentala grundpelare – den om att ocksåge dig massor av kvalificerad information. I den andan kan vi via Chris Acetos penna beskriva hur du ska äta för att helt enkelt bygga mer muskler. I samma syfte har vi dessutom gått till botten med hur du ska träna för att bygga maximalt med muskelmassa.

Det finns naturligtvis massor av mer häri. Som ett lokalt gymbesök, som Presspytt, som frågor och svar, som Distans & Balans och som ett samtal med en av våra första världsstjärnor – Ulf Bengtsson. Denne entreprenör, vars tävlingsfysik än idag utgör idealet för många, inte minst för oss som jobbar här, fortsätter att även som människa vara synnerligen intressant – och inspirerande.

Med detta anser vi att vi har gjort vår uppgift för denna månad. Inspiration för att träna hårdare, och insikter om hur du ska gå till väga.

Resten är upp till dig!

I dina växande musklers tjänst!

Bild 326263

Skriv till BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Alex”.

alex@body.se