Ledare: Fast i gamla vanor?

Vi har alltid skrikit oss hesa över betydelsen av stabila och fungerande träningsrutiner. Där man vet vad som ska utföras, när så ska ske, och vilka krav som ställs på en medan vi gör det. Onekligen så skapar det både trygghet och förutsättningar för lugn och ro, vilket i sig ger mindre stressmoment samt betydligt bättre och mer konsekvent träning.

Men det betyder inte att vi ska göra samma saker, och på samma sätt, varje gång där i gymmet. Lutande bänk i smithen, cable cross, 4 x 8, snabb ab-check i spegeln, och därefter fylla på vattenflaskan. Nej, det är ingen nidbild. Det är ett vanligt scenario för många av oss. Och förutom det outhärdligt tråkiga i att lägga kalkerpapper på sig själv, så är det dessutom ineffektivt för resultaten. Många tappade sugar kan säkert härledas hit.

Likt en gammal cirkushästs välrepeterade väg genom manegen, är våra egna stråk genom gymmet formade av oss själva. Om vi inte själva påtar oss också dressörens uppgift, så är de svåra att bryta. Men det går. Lösningen stavas inspiration och pla
nering. Och det hoppas vi kunna bidra med.

Inspirationen säger sig förhoppningsvis självt. Varje månad gör vi vårt yttersta för att forcera in maximalt med adrenalin mellan pärmarna. Men kontrollen över träningsinnehållet måste du ta alldeles själv. Det vi kan göra på den punkten, förutom att uppmana dig, är att ge dig alternativ och förslag på hur du kan variera dig. Som bevis på att vi tar vår uppgift på allvar så kan vi i denna utgåva ge dig möjlighet att lära känna den allra störste av de stora pojkarna – Ronnie Coleman – lite bättre. Med början på sidan 26 kan du läsa om Ronnie, som i sin jakt på odödlighet, nu kommit till stunden då han ska försöka ta sin nionde raka Mr Olympia. Kommer han att lyckas? På sidan 21 ger vi dig ett siande förspel till detta Olympia, och en komplett resultatlista – enligt vår egen kristallkula.

REDAKTÖREN LISTAR
1. Träningsvärk

Få saker kan konkurrera med det masochistiskt njutningsfulla kvittot på att ens fysiska ansträngningar uppmärksammats av vald kroppsdel. Mums!

2. SKKF

Den mesige romantikern i mig kan nästan bli rörd till tårar över att samarbetet med förbundet är på banan, och fungerar så bra. ”Maka bla”, som kyparen sa.

3. Förvirrade årstider

Visst, jag uppskattar när man dränks av idrottssändningar i etern. Men det är aningen förvirrande när de dundrar på med fotboll, basket, friidrott och ishockey – samtidigt.

4. Missunnsamhet

I vår värld verkar den dugga tätt. Och det är lika tråkigt som märkligt. För det man inte kan unna andra, kan man inte gärna lusta efter själv.

5. Gregg Valentino

Pucko? Ja! Kroppsbyggare? Nej, Aldrig, Inte en chans. Istället blott en sorglig typ som med sina perversa oljeansamlingar drar oss övriga i den publika smutsen. Stick, är du snäll.

Men vi har även skåpet fullt av svenska elitprofiler. På sidan 52 kan du se glänsaren Ahmad Ahmad träna rygg. Längre fram har vi också placerat reportage om Anna ”Embla” Carlsson, Rickard Larsson och om den glade tungviktaren Micke Gustavsson.
För dig som behöver extra inspirationskapital även i köket så har vi på sidan 38 serverat 5 verkliga proteinbomber, som med enkla ansträngningar kan explodera i ditt eget kök på mindre än 30 minuter.

Vi har även tränat på Sveriges kanske allra bästa gym, och har dessutom tagit reda på mer om koffeinets roll i dietfasen. Bland mycket annat.

Så nu är det bara ditt jobb kvar.

Läs och begrunda. Ta därefter fram din kalender eller träningsdagbok, och ta kommandot över hur dina turer bland hantlarna ska gå. Kanske är del skillnaden mellan bra och skitbra?

Valet är ditt.

I dina växande musklers tjänst!

Bild 326031

Skriv till BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Alex”.

alex@body.se