Ledare: Lasset har landat

Som du kanske läst eller hört så har BODY Magazine sedan en tid nya ägare, och vi som jobbar här har fått en ny arbetsplats. Även om det var roligt att flytta och få massor av nya jobbarkompisar (vår nya ägare driver ett helt gäng olika tidningar) så innebar det ändå vissa omställningar. Och även om jag vissa stunder kan känna mig som en 17-åring, så kan jag i vissa andra känna mig extremt träffad av talesätt som att man inte kan lära en gammal hund att sitta. Som nu.

Bara att hux flux tvingas ta en annan väg till jobbet kan innebära en ansträngning för de som gör vissa saker på autopilot. Men det blir bättre. Senaste veckan har jag inte klivit av tunnelbanan vid fel hållplats en enda gång.

Där man tidigare anpassat sitt professionella väsen till de 2-3 arbetskamrater som funnits i ens omedelbara närhet, så ställer alla de ca 120 nya arbetskollegerna andra krav på ens fokuseringsförmåga. Innan jag hittade mina nuvarande skygglappar så var distraktionsfaktorn ganska hög, framförallt i ett så öppet kontorslandskap.

Att komma in i nya IT- och kontorssystem var dessutom betydligt svårare än jag förställt mig. Jag trodde nämligen att jag – teknikintresserad och öppen i sinnet, typ – skulle klara det galant. Morsning. Än en gång kom bilden av den där gamla hunden farande, nu ilsket gläfsande och med elaka ögon. På kuppen lärde jag mig lite om mig själv.

REDAKTÖREN LISTAR

VÄRLDENS BÄSTA BYGGARE GENOM TIDERNA

1. Flex Wheeler

Tog symmetri kombinerat med balanserad massa till nya nivåer. Hade endast två saker som hindrade honom från att vinna Mr Olympia. Dels förmågan att komma in i riktigt skarp tävlingsform. Dels Ronnie Coleman.

2. Ronnie Coleman

Ingen var större, ingen var starkare, ingen tränade hårdare. Samtidigt var heller ingen mer utskälld för både ditten eller datten. Faktum kvarstår – 8 x Mr O i knivskarp konkurrens säger allt.

3. Dorian Yates

Mr Hardcore och Mr Stenhård Vilja i samma kropp. Tog det relativt begränsade fysiska råmaterial han hade, och gjorde det till något vi aldrig sett tidigare. Än idag en hjälte!

4. Lee Haney

Rygg, pecs och midja som ingen annan. Har märkligt nog hamnat lite i glömska efter sin karriär, vilket är väldigt orättvist. 8 x Mr O även han.

5. Arnold Schwarzenegger

Om listan hetat Världens Mest Betydelsefulle Byggare, så skulle alla de 10-12 första platserna innehavts av Arnold. Som byggare var han bäst. Men det var då det.

Idag är nästintill allt flyttdamm bortstädat. Istället finns en bestämd känsla av att ett behagligt lugn infunnit sig. Och i dess skugga finns stort utrymme för en energigivande nystart, vilket på ren svenska är skitroligt!

Vi fortsätter därför att satsa allt vi har (och vi har betydligt mer nu) på att göra BODY till den bästa tänkbara träningstidningen för dig. Vi genomför nu olika undersökningar, mätningar och andra studier, för att därigenom kunna svara upp ännu bättre till dina förväntningar och krav.

Vi vet att du som läser BODY är motiverad och engagerad i din träning och i din fysik. Men då världen faktiskt har förändrats en del (!) under de 26 år vi gjort tidningen, så tror vi också att våra läsare har gjort det. Därför tror vi inte att du idag slutar bry dig om hur du ser ut eller mår i samma ögonblick som du drar igen blixtlåset till gymväskan. Tvärtom. Att må bra med sig själv och känna sig stark är värden som idag går igen på många plan i våra liv.

I denna utgåva hittar du som vanligt personliga reportage med både fitness- och kroppsbyggarprofiler. Du får dessutom veta hur du ska göra för att kunna äta din vanliga restauranglunch – och ändå behålla formen.

Även tidsfaktorn, när det kommer till kosten, är av många uppskriven som viktig. Därför har vi här gått igenom på vilket sätt detta stämmer, men också hur det inte gör det. Viktig läsning!

Är du månne sugen på att ragga på någon på gymmet? Då bör du först ta en snabbkurs i hur du går till väga. 11 faktiska tips är förmodligen vad du behöver.

Vi har även sammanställt hur du konkret tar din fysik till nya höjder med hjälp av det optimala träningspasset, vi har träffat 4 av världens bästa tränare i Los Angeles, och vi har också åkt några mil österut, till Las Vegas, för att där insupa allt som årets Olympia Weekend förde med sig.

Som extra grädde på moset har vi också bifogat en hel extratidning om gymbranschen. Däri kan du läsa om vad som utmärker en bra företagsidé, om vad som gäller i branschen framöver och dessutom vad det kommer att kosta att träna under 2008.

Totalt sett så tror vi att du med detta har att göra ett tag. Kanske rentav tills nästa nummer av BODY når dig.

I dina växande musklers tjänst!

Bild 325836

Synpunkter på ledaren? Maila direkt till redaktören på alex@body.se