Ledaren: Jag – en sättpotatis

Höstens ankomst har flera karakteristiska ansikten. Nattfrost på bilrutan, lövhögar på grannens tomt, och naturligtvis även att mina kära golfklubbor tvingats till säsongspension. Men hösten är dessutom tidpunkten då stora delar av tävlingsverksamheten vaknar till liv igen. Och det på snarlika sätt varje år.

Först ut brukar vi ha SM-tävlingar i Athletic Fitness. Därefter vankas det vanligen SM i Bodybuilding, Fitness, Body Fitness och Classic Bodybuilding. Sedan ska vi naturligtvis få uppleva NM, och olika former av VM-, och självfallet också Olympiatävlingar, innan året enligt traditionen rundas av med roddmaskinspartyt i Lund, Decembercupen, och självfallet också Fitnessfestivalen i Göteborg.

Och det är här jag stundtals kan känna mig lite som en sättpotatis. Visst, jag har oftare än jag kan önska fått höra att jag antagit den fysiska formen av en förhållandevis välbevarad Magnum Bonum. Men den potatis jag pratar om här är den som ystert och nyfiket tumlar omkring bland nyplöjda fåror där ute på fältet. Liksom, ner i fåran för att lägga sig till rätta en stund, jobba lite, och sedan kravla sig upp på kanten för att andas och kolla sig omkring, innan man med hjälp av tyngdlagen ramlar ner igen i nästa fåra, där denna procedur kan återupprepas, och återupprepas, flera gånger om.

REDAKTÖREN LISTAR

MINNESVÄRDA FOTOJOBB PÅ G

1. Sheila Zeinali

Bland det häftigaste jag varit med om som fotograf. Jag vred upp stereon på max, och såg till att knäppa så fort och ofta jag orkade. Resten skötte Sheila själv om…

2. Sofie Sundberg

Från andra sidan linsen såg det lovande ut, och när vi väl tittade riktigt noga så blev resulatet synnerligen lyckat. Därav omslaget.

3. Younes Laruossi

Slicad, räfflad, kruthård… dessutom med en symmetri som är få förunnade. Blir ett grymt reportage.

4. Erika Andersson

Lågmäld perfektion, och klassisk harmoni. Det går liksom inte att värja sig mot det på alla sätt vackra, finstämda.

5. Janne Malmqvist

Förutom de fysiska attributen som balans och knivskarp definition, så är Janne aldrig intetsägande eller slätstruken. Munterhet meets muscle.

I en av fårorna har jag sett suveräner som Ako Rahim, Anna Bergli och Maria Andersson addera ytterligare SM-guld till den digra samlingen där hemma, och jag har också sett snitsaren Johan Gustavsson ta sitt första. Allt detta kan du läsa om i denna utgåva. På andra sidan kanten har jag också fått tagit del av initierade rapporter från det färgsprakande Las Vegas-spektakel som går under namnet Olympia Weekend. När de allra bästa i världen drabbar samman så brukar det hända grejor, så även denna gång. Även detta kan du läsa och se mer om här.

I andra fåror har jag sett massor av inspirerande SM-prestationer från bland andra Pierre Chamoun, Lars Östling, Elitinett Vadlin, och Stina Telhammar. Det får du dock vänta med att läsa om till kommande utgåva.

Just nu sitter jag som bäst och förebereder arbetet inför Fitnessfestivalen. Två fulla dagar i en till bredden fylld fåra med tävlingar inom både Bodybuilding för såväl nybörjare som elit, Classic Bodybuilding och Body Fitness. Men även prestationsmoment som Bodypress, Bicepscurl, Dips och Chins. Och du som för övrigt vill tävla här – se till att anmäla dig i god tid innan.

Totalt sett ser det ut att bli en riktigt smarrig anrättning.

I dina växande musklers tjänst

Chefredaktör – BODY

Bild 325557

Synpunkter på ledaren? Maila direkt till redaktören på alex@body.se