Kardborreband ftw!

I en tid som denna vill jag tacksamt lyfta min keps åt George de Mestral. Det var ju han som i början av 40-talet uppfann kardborrebandet. För när man sedan länge gjort sina magrutor alltmer svårupptäckta kan det vara bökigt att ordentligt knyta skorna. Därför är skodon med kardborreband synnerligen genialiskt för oss knubbisar.

Dock, eftersom kavajärmarna känns lika trånga som byxlinningen, så är den panik som brukar nå en del av oss i början av året (jodå, mig med) inte lika påträngande den här gången. Även om jag bevisligen har överkonsumerat från i princip alla av jul- och nyårshelgens alla buffébord, så har jag också pallrat mig iväg till gymmet varje dag. Det har gjort mig tung, men stark. Inte så särskilt snygg, kanske. Men mätt. Och glad.

I fjolårets absolut sista timme lyckades så två av mina lömskaste kompisar lura in mig i en vadslagning. Förvisso var mitt omdöme då tillfälligt fördunklat av både skumpa, Skagentoast och lite mer skumpa, men ett vad är ändå ett vad.

Att ta sig i så bra form som möjligt till den 1 april är det som gäller nu, och jag känner mig extremt optimistisk och förväntansfull. Hur svårt kan det vara, liksom? Jag har ju redan vanan att gå upp tidigt, och min kropp är banad att träna bra. Kan jag bara hitta ett sätt att orientera fel vid glassboxen under mina sömnpromenader så ska det nog gå bra. Utgångsläget? Jag vägde in på för mig monumentala 94,6 kg, vilket är åtminstone 10 kg för mycket. OK, kanske mer än så. Men arbetet att ta mig i glidarform är inlett och fortlöper. Jag håller dig postad, som de säger.

Arbetet med tidningen löper på det med. Som vanligt försöker vi göra allt vi kan för att vara din allra bästa träningskompis. Pålitlig, stöttande, kunnig, inspirerande, rolig, samt gärna lite oväntad.

Har du tips eller synpunkter på hur vi kan bli ännu bättre så dra iväg ett mail. Du hittar min mailadress när nedan.

Denna utgåva domineras naturligtvis av de två decemberdagar i Göteborg som helt vikts för fitness. Fitnessfestivalen 08 var en på många sätt färgsprakande helg med massvis besökare och utställare (naturligtvis rekord), grymma tävlande toppat med gästposörer av världsklass. På sidan 40 inleds vårt 12-sidiga reportage därifrån, och du hittar ytterligare några sidor i Presspytt. För dig som vill ha ännu mer från FF08 så finns en dryg halvtimme lång film på den medföljande DVD:n. Hoppas den smakar.

Vi har också fått med oss en av våra mest talangfulla och med muskler packade kroppsbyggare in i gymmet. Pierre Chamoun har under några år tillhört våra allra bästa, och det mesta talar nu för att Pierre lämnar oss för proffslivet. På sidan 26 berättar han själv.

Andra godsaker är vår innerliga lovsång till den så ofta missförstådda ädelknölen vi kallar potatis, ett grymt axelpass med en av våra bästa byggartjejer någonsin, tips om ett träningsupplägg som verkligen utmanar dina lungor, och ett stekhett möte med en riktigt het fitnessmadame.

Och lite till.

Hoppas detta kan falla dig på läppen och att det kan få dig att försöka göra 2009 till ditt bästa träningsår hittills.

I dina växande musklers tjänst
Chefredaktör – BODY

Bild 325474

REDAKTÖREN LISTAR: MINNS MEST FRÅN FF08

1. Joel Stubbs
Efter 30 timmars nonstop-flyg (3 hela turer till och från New York)
var han fortfarande både glad, motiverad och i oförskämt bra form. Grymt
imponerande!

2. Lennart ”Hoa” Dahlgren
Det var länge sedan jag skrattade lika mycket som under
prisutdelningen till Healthy Business Awards. Ge karln ett eget program,
TV4!

3. James ”Flex” Lewis
Varm, hjärtlig, sympatisk och grymt underhållande. Denne alltjämt unge britt fortsätter att förgylla FF.

4. Alla domare och funktionärer
Trots maratonlånga pass utan vila och vettig kost så flöt allt på med osviklig millimeterprecision.

5. Johannes Årsjö
Det vrålstarka strongmanlöftet lade med nästan nonchalant lätthet upp
en 213 kg tung atlassten. Nytt svenskt rekord, naturligtvis.