Efter regn kommer sol

Foto: Seth Janson

Thérèse Wallin, segrare BODY Open 2008, med chefredaktören.

Det är en gammal sanning förvisso, men för mig är den nyligen återupptäckt. Min egen sol anlände häromdagen i form av min alldeles egen MacBook Pro. Lite kantstött, lite repig i lacken, men den kunde trots det återinträda i tjänst precis lika tillmötesgående som vanligt.

Ja, jag har befunnit mig i skuggan en stund. Av olika anledningar hamnade jag i ett läge där jag lät mig ledas in i det förlovade PC-landet. Efter mer än 15 år som ivrig Mac-anhängare lät jag mig till sist förföras av frukter som ”snabbare”, ”billigare” och inte minst ”enhetligare”. Och PC:n jag hade var förvisso snabb. Blixtrande snabb i vissa avseenden, och den var dessutom billig (säger de) och den var definitivt lättare att bära omkring på. Men den var tyvärr inte särskilt intresserad att utgå från mig som teknisk dönicke, som människa eller ens som kreatör. För mig är PC:n helt klart konstruerad av ett gäng ingenjörer. Fullutrustade med manualer, lödpennor, kopplingsscheman och ljusårslånga listor av tekniska specifikationer. Men i komponentkorgen för humanism verkar det märkligt nog ha varit ganska tomt. Därför kan man metaforiskt hävda att det fläckvis både har blåst trädgårdsmöblemang och hällregnat i landet där jag var.

De senaste dagarna, nu återigen med ”Old Faithful” framför mig, har därför medfört ett särdeles stort lyft i mitt generella allmäntillstånd. Jag har en uppgift att utföra, och jag vet att jag på nytt håller den bästa kompisen man kan ha i handen. En som arbetar för mig, vid min sida, som gör vad jag förväntar mig, och som gör det på mina villkor. Ungefär allt det som också BODY vill vara för dig.

Denna juniutgåva skiljer sig en del från tidigare år. Vi har som vanligt packat den med information som tar dina träningsresultat till nya höjder (mer om det nedan). Men du som är van BODY-läsare hade kanske förväntat dig att dessutom finna en estetisk exposé kring det vi brukar beteckna som Vältränat Badmode häri. Du kan vara lugn. Vi har till i år valt att göra vår alldeles egen ”Swimsuit Edition”, med egna svenska modeller, och att placera denna visuella redogörelse om strandtrender i nästa utgåva. Från och med i år är det nämligen första gången vi ger ut en utgåva i slutet av juni, och då passar denna operation äntligen in i kalendern.

Tillbaka till utgåvan du håller i – den har getts smeknamnet Stor Kom-iform-special! Skälet är busenkelt. Vi har nämligen sammanställt 100 (!) konkreta tips för att du ska kunna ta dig i form. Dessutom toppar vi det med att berätta hur du kan öka din fettförbränning på bästa sätt (det är förmodligen inte det du tror), och hur du kan öka din ämnesomsättning redan när du styrketränar. På kostsidan har vi svängt förbi Japan, och återvänt med tips om hur du själv tillreder en av de mer potenta muskelmåltiderna – sushi!

Ja, vi har även träffat muskelstekaren Homan Meshkat, som på flera sätt överraskar. Vår egen världsmästare Erika Andersson berättar också varför hon väljer att byta gren. Du med tävlingsiver kan förhoppningsvis intresseras av vårt reportage från Sweden Grand Prix i Varberg.

Totalt sett en utgåva som vi hoppas kunna ge dig kraft och inspiration till att ägna dig åt dig själv en stund.

I dina växande musklers tjänst
Chefredaktör – BODY

Bild 325322

REDAKTÖREN LISTAR: Prioriteringar just nu (förutom familjen)

1. Göra fyra nummer av BODY innan semestern
Det är en del som ska skrivas, plåtas och ordnas med innan vi detta år
kan dra oss tillbaka för semester. Men då har man ju lite att se fram
emot.

2. Under 80 på hemmabanan
Det som tidigare varit en till synes ouppnåelig dröm ska i år bli verklighet. Frösåker ska besegras.

3. Få slut på lågkonjunkturen
Den fullständigt förlamar oss alla. Bromsar, skapar undantag och
ställer saker på sin spets. Frågan är bara hur vi ska råda bot på den.

4. Återförena TOTO
Nej, jag gillar inte alls att de lagt ner. Det finns massor av musikaliska milstolpar kvar att producera.

5. Bättre bredband hemma
Mycket vill ha mer, men 2,35 Mbit/s räcker inte riktigt till när hela
huset ska köra Spotify, NBA League Pass Broadband och YouTube samtidigt.