Gone fishing

Foto: Pia Teeling

Golf på semestern är ett måste…

Semester, står det i min kalender. Yeah, right. ”Ska bara…”, var orden Alfons Åberg använde för att reta gallfeber på farsan sin. Och även här är det något som ”bara ska” fixas. Någon textsnutt, några bilder, någon intervju, något telefonsamtal och något möte, innan det blir dags för att ägna sig åt det viktiga – semestern.

Årets viloperiod kommer extra efterlängtad. I år kommer vi för första gången ha producerat tolv hela utgåvor, där en var vårt stora jubileumsnummer – nummer 300. Nöjda, och stolta som tuppar är vi naturligtvis, men aningen slitna. Och att göra tolv fullstora utgåvor varje år är naturligtvis något vi fortsätter med.

I denna utgåva har vi ägnat stort utrymme åt den breda massan. Eller den delen de allra flesta av oss vill öka bredden på, nämligen axlarna. Under förberedelserna inför årets SM-tävlingar hann vi ikapp Arne Lundell och bad honom visa hur han tänker när han attackerar kanske den viktigaste muskelgruppen av dem alla. Maffiga bilder på en maffig fysik!

Vi har också träffat en av de starkaste och bästa bänkpressarna i hela världen. Marcus Hirvonen från Sundsvall har nämligen gjort hela 350 kg i bänk, vilket gör honom till en av världens bästa. Om inte den allra bästa. Här berättar han med glimten i ögat om sin träning, sina tävlingssegrar, sina rekord och om sin framtid.

Den kvinnliga fägringen får denna gång bäras upp av fitnessprinsessan Helene Ahlson, som under året gjort grymma framsteg och tjusat oss duktigt. Inte minst tävlingsmässigt, där hon tagit sig upp på prispallen, vilket därmed gör henne till huvudfavoriterna till årets SM.

Vi har även mött en benfantom från Göteborg. Mats Ljung heter han och som du kanske förstår så ligger han inne med ett par riktiga fläskben, med tillhörande vader av samma kaliber. På ett enkelt men intensivt sätt har Mats sakta men säkert byggt och förfinat sin fysik till att idag vara en av nordens allra bästa.

För dig som är hungrig kan vi denna gång duka upp ett dignande bord med festliga och himmelskt goda läckerheter i form kräftor. Dessa delikatesser är inte bara en njutning för gom och själ, utan även för dina muskler.

Vi har toppat denna anrättning med bland annat en liten snitslad bana för hur du ska tänka dig ännu bättre när du ändå står och går där på löparbandet eller i motionsspåret.

Funktionell träning är en annan het potatis som vi tagit ned ett par hack, och gjort lite mer, ska vi säga, ändamålsenlig?

Slutligen – du som är matematiskt lagd och i behov av ett par tips till toppformen kan här räkna med att få sommarens bästa facit.

Ja, då var det inte så mycket kvar då… Kanske kan mina varma semesterdagar (även om det just nu faller typiskt svenskt sommarregn) nu helt ägnas åt bad, bollspel och bersåvin?

Jag håller tummarna!

I dina växande musklers tjänst
Chefredaktör – BODY

Bild 325255

REDAKTÖREN LISTAR: 5 höjdare i höst

1. Fitnessfestivalen (5-6 december, Göteborg)
Sveriges svar på Arnold Sports Festival. Allt finns, och lite till. I år större än någonsin!

2. Decembercupen (28 november, Lund)
Borde K-märkas i Skåne. En klassisk tävling med röststark hemmapublik.

3. SM i BB, BF, CBB och Fitness (3-4 oktober, Västerås)
Sveriges främsta gör upp. Kommer sportens uppsving från de senaste åren att hålla i sig?

4. Olympia Weekend (25-26 september, Las Vegas)
Helt plötsligt en svensk nationalangelägenhet (åtminstone i våra
kretsar). Hur kommer Martin Kjellström klara sig mot världens bästa?

5. SM i Athletic Fitness (12 september, Säffle)
Förbi är de tider då tävlingar i Athletic Fitness var utdragna
historier – numera går det som på räls. Det något mindre evenemanget
kompenseras mer än väl av deltagarnas oändliga entusiasm.