För BODY i tiden

Foto: Seth Janson

BODY är en speciell tidning att göra. Vi skriver om ämnen som berör väldigt många, men samtidigt är vi allt annat än breda. Träning, kost och hälsa är saker som folk i allmänhet intresserar sig för, men våra läsare är inte folk i allmänhet. Istället skriver vi för dig som vill ta din träning och din kropp till nästa nivå. Som kanske inte nöjer dig med att bara kunna komma i dina kläder, utan också vill se bra ut i dem, och – kanske framför allt – utan dem.

Vi skriver för dig som vill bli större och starkare, och för dig som vill bli hårdare och snyggare. Vi skriver för dig som inte bara tycker att träning är ett nödvändigt ont, utan att ont är skönt – åtminstone om det är träningsvärk.

Men just för att du inte är folk i allmänhet, kan inte heller våra artiklar bara vara artiklar i allmänhet. Vi behöver inte förklara för dig vad en hantel är, och tänker därför varken slösa din eller vår tid med att göra det. Det ger oss en fantastisk möjlighet att gå på djupet med koncept som andra tidningar knappt kan unna sig att snudda vid. När de förklarar vad bänkpress är, låter vi världens bäste bänkpressare ge dig sitt vassaste program för att göra maximala ökningar. När de föreslår måltider med lägre GI för att skala något kilo inför sommaren, låter vi landets bästa coacher förklara hur du ska mejsla fram de sista magrutorna genom avancerad näringstajming. Allt de gör kan vi göra bättre, och mer.

Tack vare dina kunskaper kan vi också släppa fram olika synsätt på kost och träning. Folk har blivit stora, starka och hårda på alla möjliga och omöjliga sätt, och vi har stor tilltro till din förmåga att välja vad som passar just dig bäst – istället för att sätta oss på höga hästar och välja det åt dig. Men nu vill vi spänna bågen ännu högre. Vi vill att du som läsare inte bara ska känna dig inspirerad, utan också utmanad. Att BODY ska vara det självklara valet när du vill läsa om träning, men också när du vill ha en behaglig halvtimme i en solstol.

Ett första steg i detta är en läsarundersökning som vi nu genomför på vår hemsida. Vi ber om fem minuter av din tid för att vara med och forma framtidens BODY, och som tack för hjälpen lottar vi ut ett gäng coola priser.

Vi vet att du hela tiden förbättrar dig på gymmet, och vårt löfte till dig är att vi ska göra detsamma som tidning.

Till nästa månad –
i dina växande musklers tjänst!

Chefredaktör – BODY

Bild 324979

REDAKTÖREN LISTAR: 5 böcker att läsa när du är klar med BODY

1. Outliers
Malcolm Gladwell ger oss nya perspektiv på vad som egentligen skapar framgång.

2. Animal Farm
George Orwells klassiker är både underhållande och tänkvärd. Kan det bli bättre än grisar som krökar?

3. Fooled by Randomness
Nassim Nicholas Taleb skriver läsvärt om vår tendens att tolka in mening i slumpmässiga händelser.

4. Dvärgen
En av de mest underskattade svenska böckerna. Pär Lagerkvists porträtt
av den ondskefulle dvärgen är i alla stycken fantastiskt.

5. Freakonomics
Levitt och Dubner ger oss nya insikter i allt från sumobrottning till knarkhandel.