Fantastiska förkylning

Foto: Seth Janson

Varje år är det likadant. Så enormt mycket som måste vara klart innan man drar sig tillbaka för att fira semester. Så man kavlar upp ärmarna och gnuggar på. Mot slutet blir både sömn, träning och familjeliv svårt lidande. Men man ger sig inte. Mer kaffe, mer favoritmusik i lurarna, och ett mer kraftfullt strypgrepp på gäspattackerna. Och till slut är man där. Semester.

Efter att zombielikt och till synes utan gyro hasat sig omkring mellan kylskåp, soffa och uteplats ett par dagar, så börjar man liksom vakna till. Man är ledig, fri och känner sig dessutom jäkligt snygg (i vart fall hyfsat, och mest när man kisar i skymningen), när man med ett schweizerurs precision plötsligt drabbas av den där jäkla bacillen. Pang, så är man tokförkyld, och tvingas återvända till det varma hägn i form av sängen man just lämnat. Fast nu av helt annan anledning.

Att stress och sömnbrist bryter ned immunförsvaret är väl en så kallad no-brainer. Men med halter av adrenalin som hade gjort självaste Chev Chelios totalt immun mot ”The Beijing Cocktail” (Inte sett filmen ”Crank”? Gör det. Jason Statham är grym!), vilket naturligtvis är det som spär ut ens blod i perioder som dessa, så försätts ens patetiska lekamen i en hormonell kamp för livet. Vi liksom ger oss själva uppdraget att vad som än händer, oavsett, så ska den här kroppen ta sig i mål. Och med det lyckas vi hålla dessa baciller och spirande sjukdomar stången ett tag till. Men när sedan adrenalinet kan sjunka undan, främst genom att vi får ett par dagars vila, så kommer infektionerna krypande igen.

Som lömska hyenor kring en falnande lägereld stryker de omkring, väntandes. Tålmodigt och målmedvetet. Och i de flesta fall är slutresultatet oundvikligt. Man blir sjuk under den första veckan av semestern.

Jag är nu ledig ett tag, förmodligen också akut inducerat pollenallergisk. Därför är den enda digitala uppgift jag ämnar utföra de närmsta veckorna att boka starttid på golfklubben. Och så en sak till: Tillsammans med min tvillingsjäl Andreas Guiance ska jag spela in fler avsnitt av vår podcast, BODY Radio. Programidén är att i samtalsform göra intervjuer med både svenska och utländska branschprofiler, och på så sätt ta vid där tidningen slutar. I tidningen är såklart utrymmet starkt begränsat.

I BODY Radio är det i det närmaste gränslöst, vilket gör att alla får komma till tals riktigt ordentligt. Showen presenteras sedan på vår hemsida, och du kan välja att lyssna direkt i webbläsaren, ladda hem programmet till din dator, eller till din iPod. Det hela blir som typ radio, fast bättre. Du kan ju själv bestämma när och var du vill lyssna, och du kan dessutom spola i programmet. Och det hela är helt gratis.

Ambitionen är att presentera en ny show varje vecka. Jag håller tummarna att vi lyckas leverera det, även nu under sommaren.

Med det önskar jag dig en lång och varm sommar!

I dina växande musklers tjänst.
Chefredaktör – BODY

Bild 324927

REDAKTÖREN LISTAR: De trevligaste proffsen?

1. Lenda Murray, USA
Genuin med tonvis av klass och värme. På flera sätt oslagbar.

2. Günter Schlierkamp, Tyskland
Helt säker på att Mr White Teeth aldrig har yppat ett enda ont ord.

3. Toney Freeman, USA
Som en bror. En ett huvud högre, 45 kg tyngre, och väsentligt mycket svartare bror.

4. Lee Labrada, USA
Soft i karaktären, stenhård i fysiken, och någonstans däremellan som affärsman.

5. Phil Heath, USA
Intelligentare än de flesta, grövre än alla andra. Tur att han dessutom är godhjärtad.