Stålmannen rostade han också

Foto: Andreaz Engström

Snabbt inmundigad salladslunch är rutin ute på jobb.

Som månadsvis hälsoivrare i den verbala kostym denna tidning innebär så har man ju lite att själv leva upp till. Med träningen, med kosten, med sömnen och med allt annat som hör en frisk och hälsosam prick till. Därför känns det både lite lätt utlämnande, men också som min stolta plikt, att här meddela (ja, delvis till mig själv) att jag på inget sätt lever något perfekt fitnessliv 24/7.

När jag så sent som igår konstaterade att jag för femte dagen i rad satt och sippade på ett glas välkylt rosévin så kunde några saker inte undgå mig.

Dels, vilket är och förblir det viktigaste, så ger vinet i sig inte mig ens en tillstymmelse till dåligt samvete. Jag har förtjänat det, menar jag.

Ej heller hamnar dessa delikata glas (Château Bonnet, by the way) i närheten av att sätta igång det alkisalarm jag tror vi alla har (eller kanske borde ha) inbyggt. Två glas vin är inget som direkt förmår fördunkla sinnena i en 90-kilosredaktör.

Faktum är att det enda negativa som denna för mig frekventa förtäring av ädeldryck kan frambringa, är att det till slut inte blir lika gott, lika belönande. Lördag hela veckan låter kanske skoj, men hur gott är det med schnitzel varje dag, liksom?

Precis. Så jag tar mig ett par glas. Och det med både stolthet och förtjusning. Stålmannen rostade han också, och då måste väl även jag – på många sätt din ödmjuke tjänare i träningsinspiration – få solka till karaktären en smula.

Men tro för den sakens skull inte att jag liksom äter GB-sandwich till frukost. Nejdå, för samtidigt som jag mitt i högsommarvärmen unnar mig ett visst mått av dekadens (Ha!, torde Peter Harrysson ha sagt med en fnysning), så sköter jag både min kost och min träning. Och det fina i allt detta är att ju bättre man är på att sköta sig med träningen och den sunda maten, desto bättre smakar belöningens nektar.

Mellan mina upplevelseförstärkande sörplingar (vilka min fru för övrigt avskyr) så har vi på redaktionen satt samman ännu en fullpackad utgåva av BODY. Vi levererar denna gång både armträning i toppklass, provsmakning av 47 proteinbars, fem smarriga sommarsallader, komplett träningsupplägg för dig som vill bli bra på Fitness Five, ett norskt kuttersmycke av sällsynt bländande kvalitet samt ett ambitiöst program för maximala resultat. Och lite till.

Med det i bagaget anser jag att även du kan dra dig tillbaka med ett par glas med valfritt innehåll.

Skål för en pangsommar!

I dina växande musklers tjänst.

Chefredaktör – BODY

Bild 324943

REDAKTÖREN LISTAR: Omskrivningar därhemma

1. ”Luktar kebab…”
Min dotter om doften av armsvett

2. ”Tjejsaker…”
Hustrukod för saker jag inte ska bry mig om

3. ”Karlgöra…”
Hustrukod för saker som är tråkiga

4. ”Loton…”
Svärmor om hudkräm

5. ”Verkligen bra…”
Minstingens ironi är i min egen klass