Proffsens tävlingskalender för det kommande året är släppt

IFBB Professional League

IFBB Professional League släppte igår det första utkastet av tävlingssäsongen 2011. Det visar sig att ännu fler proffstävlingar både på våren och hösten är inplanerade i Europa.

Tävlingsplanerna för 2011 är såklart inte satta i sten, mycket kan fortfarande ändras, och sidan uppdateras första tiden nästa varje vecka. Men att de tävlingar i Europa som genomförs ger top-3 en kvalificering till Olympia-scenen är dock klart:

  • Nästa vår arrangeras åter klassiska British
    Grand Prix
    i London 19-20 mars. Den uttalade ambitionen är att växa och
    att den kringliggande mässan ska nå Olympiastorlek inom tre år (diskutera på BODYs forumavdelning).
  • Helgen efter det är det dags för Spaniens huvudstad Madrid att ta emot herrproffsen på Mr Europe Grand Prix lördagen 26 mars. Samtidigt avhålls amatörtävlingar i herrkroppsbyggning samt kvinnlig body fitness där proffskort utdelas. Amatörherrarna på första och andra plats kan sedan delta på proffstävlingen redan samma dag! I body fitness tilldelas klassegrarna proffskort. (diskutera på BODYs forumavdelning).
  • Den
    gigantiska branschmässan FIBO i Tyskland plockar in både en tävling för professionella fitnessdamer och bodybuildingherrar den 16 april. Arrangörerna av FIBO Power Pro Championships är det erfarna paret Ed och Betty Pariso som även tar hand om många tävlingar i USA (muskelparet lägger dessutom till en tävling i Chicago med namnet Europa FIBO Power USA i månadsskiftet september/oktober till sitt digra arrangörsprogram – puh!) (diskutera på BODYs forumavdelning).
  • Till hösten är det åter dags för proffsen att besöka Spanien, men denna gång är det staden Valencia som står värd för Grand Prix Valencia den 8 oktober (diskutera på BODYs forumavdelning).
     

Herrarnas professionella bodybuildingtävlingar 2011

202-herrarnas professionella bodybuildingtävlingar 2011

Veteran-herrarnas professionella bodybuildingtävling 2011

Damernas professionella bodybuildingtävlingar 2011

Damernas professionella fitnesstävlingar 2011

Damernas professionella figuretävlingar 2011

Damernas professionella bikinitävlingar 2011