Luciapokalen-tävlande uppmärksammas i media

Förutom att tävlingen Luciapokalen omnämndes i Dagens Nyheters korsord i tisdags (med en bild på en kroppsbyggare som sätter en krabba!) så har olika media talat med, fotat och filmat några av de som ska vara med och tävla. Läs vidare för en sammanställning.

Du glömmer väl inte bort att svänga förbi BODY Magazines monter och träffa dina favoritatleter? Hela schemat finns här!

Dessutom avslöjas de båda omslagsmodellerna och omslaget BODYs läsare varit med och röstat fram i Kongresshallen lördag kl 12:45. Uppdaterat: Grattis Heidi Vuorela och Thomas Asklund!

Lokaltidningen: Talangjakten resulterade i medaljer för Åse

I juli i år blev Åse Jönsson antagen till Talangjakten 2010 där deltagarna fick chansen att träna sig i sitt livs form. Sex månader senare kan man lugnt säga att det gick vägen för Åse. Nu siktar hon mot SM nästa höst.

Lokaltidningen: Med muskler som tävlingsredskap

Body fitness-tävlande Anette Stjärnfeldt sätter sina muskler på prov. Och räds inte för att få sin kropp bedömd endast iklädd bikini.
– Bedömningen ser jag som ett sätt att bli bättre, säger hon.

nwt.se: Medaljer till Karlstad

Det blev två medaljer till Karlstad när Luciapokalen avgjordes under fitnessfestivalen på Svenska mässan i Göteborg.

ttela.se: Thomas från Mellerud i rampljuset

Nyligen trea i stor nationell fitness-tävling och från och med tisdag pryder han omslaget på den högt ansedda tidningen Body. Hösten har varit fylld av träning och sträng diet.
– Det ska verkligen bli skönt att komma hem till Mellerud och äta lite julmat, säger 24-årige Thomas Asklund.

UNT: Kettlebellsmästaren finns i Östhammar

Östhammars kommun har numera en svensk mästare och rekordhållare i kettlebells. Det är Rickard Garbell, idrottslärare på Bruksgymnasiet i Gimo, som också introducerat den nya träningsformen för sina elever.

NynäshamnsPosten: Kevin Koxha vann guld i Göteborg

Nynäshamnaren Kevin Koxha vann sin klass överlägset i helgens bodybuildingtävling Luciapokalen i Göteborg. Nu siktar han ännu högre och hoppas på att delta i SM 2011.

Lerums Tidning: Spänner muskler för sporten

De kommer från samma ort, tränar på samma gym, och flexade i söndags sina inoljade muskler på samma scen. På Svenska Mässan gjorde Jessica Lonka, Victoria Hansson och Frida A Werander debut i body fitness

Värmlands Folkblad: Värmländsk framgång i stor fitnessfestival

Det blev fina värmländska framgångar vid Fitnessfestivalen, Sveriges största tävling i sin genre, i Göteborg under helgen. Anna-Karin Hansson och Carl Svensson, som representerar BTB Gym i Karlstad, var det som höll sig väl framme.

Sundsvalls Tidning: Guld till Emma

Emma Mohlin, 24 år med rötterna i Ljungaverk tog guld när Body fitness avgjordes i Göteborg.

Arjeplognytt: Sofia på 4:de plats i Luciapokalen

Sofia Holmner, Arjeplog, kom på fjärde plats i Luciapokalen, en Body Fitnesstävling som genomförs under Fitnessfestivalen i Göteborg.
-Det gick jättebra, men jag hade förstås hoppats på att nå upp på pallen, säger hon.

zsport.se: Cissi på pallen igen

– Nu vet jag att om jag bestämmer mig för något så klarar jag av det.
I årets sista tävling för kroppsbyggare, den största under året, lyckades Cissi Lycke Agosti från Östersund knipa tredjeplatsen. En annan östersundare, Jonas Eliasson, vann sin klass herrar 90 kilo. Båda två tävlar för klubben Kentauer i Östersund.

NT.se: Jimmy etta i Luciapokalen

Jimmy Davidsson från Norrköping vann Luciapokalen i Göteborg.
– Jag var inte i superform men det räckte ändå, konstaterar han.
37-åringen ställde upp i -178-centimetersklassen i Classic Bodybuilding.

magazin24.se: Köpingstjej vann Luciapokalen

I klassen Lucia Classic Pro Dam, som är en öppen klass för deltagare från Norden, vann ingen annan än köpingstjejen Eva Lagerhorn Blom med övertygande domarsiffror.

NT.se: Tobias femma i Classic Bodybuilding

Tobias Karlsson infriade sina förväntningar vid Fitnessfestivalen i Stockholm i helgen.
– Det kändes jättekul i dag och jag är i mitt livs form. Jag kom femma i det bästa startfältet jag varit med om, berättade Tobias.

NT.se: Tobias ska visa musklerna efter två år

Efter två års träning är Tobias Karlsson redo för tävling igen.
– Hoppas det kan bli ännu bättre än förra gången, säger han om Luciapokalen i Göteborg.

HD.se: Fjärdeplacering för Landskronas kroppsbyggare

En hedrande fjärdeplats i sin klass, alltså Herrar juniorer +80 kilo, blev det för kroppsbyggaren William Hansen från Landskrona Kraftsportklubb i Luciapokalen. Tävlingen, som är Nordens största tävling och en av flera under året som lockar muskelbyggare från vida omkring, avgjordes på lördagen.

Motala & Vadstena Tidning har en intervju i text med en Body Fitness-tävlande, men även som ett coolt ljudsatt bildspel!

Therese Österberg är nära sitt mål. Eller sin dröm om man så vill. I morgon kliver hon upp på scenen på Svenska Mässan i Göteborg för att tävla i Luciapokalen i Body Fitness.

Foto: Anders Eklund, Motala & Vadstena tidning

På fredag kommer både tävlande och arrangör att intervjuas i P4 Radio Göteborg efter tiosnåret. Enligt Luciapokalen.nu är deltagarna:

  • Jessica Lonka från Lerum, ska bli polis och debuterar i Luciapokalen Body Fitness (Jessica förekom förresten på bild som sträckte sig över halva förstasidan av Göteborgsposten i tisdags!)
  • Jesper Carlsson från Göteborg, tävlande i Sveriges första SM i Kettlebell
  • Ove Rytter, arrangör av Fitnessfestivalen
  • Peter Rundberg, Göteborgs starkaste man, definitivt – som återigen ska utmana världseliten

Sveriges Radio Norrbotten har för någon vecka sedan gjort ett längre (åtta minuter) radiointervju med Sofia Holmner (omslagsmodell på BODY 317 – ute nu!). Reportaget sändes idag med rubriken Fitnesstjärna från Arjeplog:

Under hård träning har Sofia Holmner från Arjeplog trimmat sin kropp för att bli bäst i Sverige. I helgen tävlar hon i en av landets största Body fitness-tävlingar i Göteborg. Och trots att hon är favorit har hon inte hållit på med sporten speciellt länge.

Östgöta Correspondentens webbtv-avdelning publicerade igår en videointervju med Camilla Rehn inför hennes bodybuildingdebut på Luciapokalen (-55 kg damseniorer på lördag):

NynäshamnsPosten.se: Kevin lever för sin kroppsbyggning

Kevin Koxha, 28, från Nynäshamn har tränat dagligen i flera år för att få kroppen i trim inför debuten som kroppsbyggare.
– Jag väntar heller tills jag är nöjd än riskerar att bli besviken, säger han.

BLT: Åse Jönsson ska bli en Bodybuilder

Åse Jönsson är en av åtta deltagare som sponsras och coachas i Talangjakten 2010. Nu tränar hon för att kunna tävla i Bodybuilding i december.

TV4Nyheterna Värmland: Eric – Arvikas egen stålfarfar

61-årige Eric Antonsson från Arvika bytte övervikt och valkar mot svällande muskler. 2009 tävlande han på Luciapokalen SM Bar-dips. Han är anmäld i årets Luciapokalen SM Bar-dips igen!

TV4Nyheterna Karlskrona: Möt Åse Jönsson – bodybuilder

Åse Jönsson jobbar som dagisfröken – men hon siktar samtidigt på att tävla i bodybuilding. Vi har träffat 35-åringen som berättar om det tuffa jobbet bakom drömmen.

På Talangjakten2010.se kan du läsa nio profilers dagböcker inför deras tävlingsdebuter i helgen!

Ett gäng tränande och coacher för dagböcker på Teamtopformula.se.