Arnold Schwarzeneggers sista tal som guvernör

En gång i veckan har man traditionsenligt kunnat lyssna till guvernör Schwarzenegger tal till invånarna i delstaten Kalifornien. Lördagen den första januari gjordes hans sista videoblogg, då han idag (måndagen den tredje januari) lämnar över posten till demokraten Jerry Brown.

Jerry Brown som tar över guvernörsposten i Kalifornien efter Arnold är erfaren på jobbet, ämbetet innehade Jerry mellan 1975 och 1983. Han är nu den äldste guvernören i Kaliforniens historia.

Måndagen den 3 januari 2011 avslutar Arnold Schwarzenegger sin tid som
delstaten Kalifornias guvernör. Schwarzenegger har innehavt ämbetet två
perioder och kan därför inte väljas om ytterligare en gång. Många undrar
vad den 63-årige ikonen kommer att satsa på härnäst. Ett
vadslagningsbolag ger nu sina odds.

Pressrelease från Ladbrokes:

Chansen att den gamle skådisen Schwarzenegger skulle bli president i USA är lika stor som att vinna på lotto då konstitutionen hindrar honom som förstagenerationsinvandrare. Oddsen talar sitt tydliga språk, 1001 gånger pengarna. Dock skulle han ha en bättre chans i sitt hemland, att Arnie blir president i Österriket spelas till 26 gånger pengarna.

”Men Schwarzenegger är ju så mycket mer än bara en politiker, chansen att han dyker upp i en ny Terminator-film spelas till sex gånger pengarna. Att muskelknutten skulle gå en UFC match under nästa år har oddset 51,00. Vi säger bara: hasta la vista” säger Andreas Gillberg, Ladbrokes Nordenchef.

Aktuella odds – Arnold Schwarzenegger specialare

  • Att bli amerikansk president under 2012 – 1001,00
  • Att bli österrikisk president innan årsskiftet 2014 – 26,00
  • Att vara med i Terminator 5 innan årsskiftet 2012 – 6,00
  • Att bli en majoritetsägare i något engelsk fotbollsklubb i Premier League innan årsskiftet 2012 – 21,00
  • Att köpa ett casino i Las Vegas, Nevada innan årsskiftet 2013 – 34,00
  • Att gå en officiell UFC match innan årsskiftet 2011 – 51,00

Gymråttan menar att Arnold kommer att fortsätta på sin politiska bana, detta genom att bli invald i president Barack Obamas kabinett (som någon form av miljö/förnyelsebar energi-minister). Att arbeta för att ge något tillbaks till landet som gjorde det möjligt för honom att bli en superstjärna är något han ständigt återkommer till i nyliga intervjuer. Om man anser att miljö och hållbar utveckling är livsviktigt, var någonstans har man då större chans påverka än just på en ministerpost?

TheArnoldFans.com anser att det lämpligaste tillfället för Arnold att avslöja sina kommande planer är på Arnold Sports Festival i mars.

Sin kamp för förbättrad miljö är i alla fall det Arnold allra mest önskar att han blir ihågkommen för under sin tid som Kaliforniens guvernör. Och häromdagen blev Arnolds första samarbete med James Cameron sedan ”True Lies” en uppmaning till att rösta nej till en proposition som skulle släppa på miljökrav – propositionen röstades lyckligtvis ned:

Vad tror eller önskar du att Arnold gör härnäst? Filmprojekt som Terminator 5 eller Kung Conan? Något annat? En sak är säker – Arnold Sports Festival kommer att växa och bodybuilding kommer fortsätta att vara en central del av Arnolds liv.